Catalunya Diari

Es reprèn el desembassament de 20m3 d’aigua al riu Segre per garantir el cabal ecològic

Es reprèn el desembassament de 20m3 d’aigua al riu Segre per garantir el cabal ecològic| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Endesa ha reprès aquest divendres l’aplicació del cabal ecològic al riu Segre amb el desembassament de 20 metres cúbics d’aigua al riu. Aquesta mesura es practicarà cada divendres des del mes de març i fins al mes d’octubre, una operació que es pot repetir algun altre dia a la setmana per garantir que el cabal mínim sigui de 3,5 a 5 metres cúbics per segon.

Les avingudes addicionals permetran multiplicar per 20 l’aigua que habitualment passa a l’estiu pel Segre, tal i com es va comprovar l’estiu passat, quan es va començar a aplicar el nou règim de cabal ecològic.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat la importància de l’acord al qual es va arribar per garantir el cabal ecològic pel riu Segre al seu pas per Lleida. Segons Ros, aquesta és una mesura visible per a la ciutadania, ja que baixarà més aigua pel riu, i suposa una millora mediambiental i paisatgística que regenera el Segre. Igualment, l’alcalde ha insistit en què es seguirà treballant per negociar amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre més increments del cabal ecològic acordat.

L’Ajuntament de Lleida va votar a favor del pla de Conca de l’Ebre i del cabal mínim garantit com a primer pas per arribar als 14-15 metres cúbics/segons que la Paeria i els grups ecologies van demanar. S’ha de recordar que l’Ajuntament ja va presentar al·legacions al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, de les quals va derivar l’aprovació de les avingudes addicionals al Segre per garantir el cabal mínim.

En la comissió celebrada a l’estiu sobre aquest tema, amb la presència de l’administració hidràulica, els regants, els hidroelèctrics, els industrials i l’Ajuntament de Lleida, es va aprovar per unanimitat que el cabal ecològic establert per al riu Segre es derivaria dels aprofitaments hidroelèctrics del Canal de Seròs.


Comentaris

envia el comentari