Catalunya Diari

Finalitzen les obres de millora del Parc de Sant Eloi de Tàrrega

Finalitzen les obres de millora del Parc de Sant Eloi de Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 


L’Associació d’Amics de l’Arbre de Tàrrega, entitat que té cura del Parc de Sant Eloi de la localitat, ha finalitzat les obres de millora de l’entorn de la futura plaça de Sant Jordi, dins aquesta gran zona verda de titularitat municipal. Els treballs han consistit en la construcció de murs de marge als diferents talussos que configuren l’espai botànic anomenat Bosc de 'laCaixa', el qual envolta l’esmentada plaça. La construcció dels murs permetrà la contenció de terres, sobretot en cas de pluja. El projecte ha tingut un pressupost de 78.000 euros, aportats íntegrament per la Diputació de Lleida (que també s’ha encarregatd’adjudicar els treballs) i Obra Social 'laCaixa', mitjançant una línia de subvenció dedicada als espais naturals protegits. El projecte ha estat redactat pels serveis tècnics de l’Ajuntament de Tàrrega. 
 
Els murs, amb una alçada d’1,5 metres, són de formigó si bé s’han revestit amb pedra procedent de la construcció del Canal Segarra-Garrigues, donada de forma gratuïta. El Bosc de 'laCaixa', al vessant nord del parc, ocupa 1.100 metres quadrats de superfície i inclou un centenar d'arbres pertanyents a 39 varietats mediterrànies. La inauguració de la futura plaça de Sant Jordi l'any 2013 servirà per commemorar el centenari de l’Associació d’Amics de l’Arbre. Del projecte destaca la imatge del sant en forma d'alt relleu de bronze realitzat per Josep Castellana.  
 
Aquest diumenge 19 d’agost, celebració de Sant Magí 
El Parc de Sant Eloi de Tàrrega també és notícia perquè aquest diumenge 19 d’agost acollirà altre cop la tradicional celebració de Sant Magí. A les 08.45 hores, s’oficiarà una missa a l’ermita de Sant Eloi i després els fidels tindran ocasió de beure l’aigua miraculosa a la plaça que du el nom del sant, també dins el recinte del parc. Val a dir que la plaça de Sant Magí fou rehabilitada l’any passat gràcies a l'Obra Social de CatalunyaCaixa, que en va costejar la millora. La festivitat de Sant Magí a Tàrrega es remunta als anys 50 del segle XX i l’aigua és portada des del santuari de la Brufaganya. 


Comentaris

envia el comentari