Catalunya Diari

Fiscalia obre diligències per la mort de l'óssa Auberta a l'Aran segons Ipcena

Fiscalia obre diligències per la mort de l'óssa Auberta a l'Aran segons Ipcena| EP - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

La Fiscalia de Lleida ha obert diligències per la mort de l'óssa Auberta, l'animal trobat al poble d'Aubert a l'abril i alliberada pel Conselh Genera en un tancat d'Aran, que va ser trobada morta al novembre, segons ha informat la associació ecologista lleidatana Ipcena, que va presentar una denúncia al fiscal.

Ipcena ha assenyalat que segueix pensant que la causa més probable de la seva mort va ser la imprudència, amb el resultat de mort d'una espècie en perill d'extinció, i veu positiu que la Fiscalia hagi decidit obrir una investigació. En aquest sentit, han assegurat: "Ens agradaria que es poguessin investigar tots els fets que van succeir abans i després de la mort de l'óssa i depurar responsabilitats".

Ipcena afirma que té la intenció de fer arribar a la Comissió Europea els informes del cas perquè intervingui. L'entitat considera una mala praxi la tasca que les administracions fan en el territori per millorar la situació i el futur de la població d'óssos als Pirineus.

En aquest sentit, ha lamentat que falta transparència i participació social en un tema d'interès general en què les mateixes entitats ambientals socials ni tan sols han estat informades.


Comentaris

envia el comentari