Catalunya Diari

La Diputació i l’Obra Social 'la Caixa' arrangen l’entorn de la peixera de la Prenyanosa del riu Sió a Cervera

La Diputació i l’Obra Social 'la Caixa' arrangen l’entorn de la peixera de la Prenyanosa del riu Sió a Cervera| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Aquest espai era inaccessible a causa de la manca de manteniment en els últims anys de la llera d’aquest riu. L’acumulació continuada de fangs i matèria arrossegada pel riu va provocar que aquest espai fos inaccessible i perillós. Amb l’objectiu de millorar aquesta zona, dinamitzar l’entorn i millorar la seguretat del seu accés es van iniciar els treballs d’arrengament, que han consistit en l’esbrossada, la neteja i la senyalització de l’entorn. 
 
El projecte d’adequació de la peixera de la Prenyanosa s’emmarca dins del conveni de col·laboració entre l’Obra Social 'la Caixa' i la Diputació de Lleida que han finalitzar recentment. Aquesta actuació ha suposat una inversió per part de l’entitat financera de 26.300 euros i ha donat feina a quatre persones en risc d’exclusió social. El conveni d’aquest 2014 compta amb una aportació de 450.000 euros destinats a actuacions d’aquestes característiques amb una previsió d’inserció laboral de 85 persones més.
 
Balanç del Programa de Conservació i Millora d’Espais Naturals
El Programa de Conservació i Millora d’Espais Naturals, impulsat per l’Obra Social 'la Caixa' amb la Diputació de Lleida es va posar en marxa el 2006 amb un doble objectiu: millorar els espais naturals de la demarcació i facilitar l’accés al món laboral a les persones en risc d’exclusió. Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa, s’han realitzat 118 projectes i s’ha facilitat l’accés al món laboral de 522 persones de la demarcació.
 
Algunes de les actuacions que s’inclouen en aquest programa són la neteja i desbrossada forestal, la recuperació de la vegetació de ribera, la plantació d’espècies autòctones d’arbres i arbustos en espais degradats, l’eliminació de flora exòtica invasora d’hàbitats naturals i la desbrossada d’espais oberts, entre d’altres.


Comentaris
salvador vilalta vilalta
hi ha accessos per poder -hi arribar a la peixera de la prenyanosa en cotxe. gracies

envia el comentari