Catalunya Diari

La Fira de Medi Ambient de Tàrrega arriba als 80 expositors, una vintena més que l'any passat

La Fira de Medi Ambient de Tà rrega arriba als 80 expositors, una vintena més que l'any passat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

La 14a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, els propers dies 5 i 6 d’octubre, ampliarà la superfície fins als 3.000 metres quadrats aplegant fins a una vuitantena d’expositors, una vintena més que l’any passat. Els participants donaran a conèixer les últimes novetats en energies renovables, vehicles elèctrics i híbrids, bioconstrucció, mobiliari i complements ecològics per la llar, tractament d’aigües i gestió de residus així com productes naturals, alimentació, teixit, calçat i cosmètica. També s’hi agruparan entitats de protecció del medi natural.

L’augment d’expositors ve propiciat per la coincidència amb La Bona Taula, mercat de productes agroalimentaris de proximitat (el primer dissabte de cada mes), el qual s’uneix a la fira durant tot el cap de setmana. Organitzada per l’Ajuntament de Tàrrega i amb entrada de franc, la cita es distribuirà entre la plaça de les Nacions sense Estat, l’Espai MerCAT i el pàrquing de l’Estació d’Autobusos. Aquesta última zona acollirà per primera vegada la carpa mediambiental amb el gruix d’expositors.

Un 70% dels participants són de la mateixa demarcació de Lleida i la resta provenen de les comarques de Barcelona i Tarragona a més de Madrid, Pamplona i Gijón. La fira combinarà els vessants econòmic (plataforma de negoci per a les empreses del sector) i pedagògic amb més d’una trentena de propostes de conscienciació mediambiental i coneixement de la biodiversitat. L’horari d’obertura de la fira és de 10.00 a 14.00 hores i de 16.30 a 21.30 hores.

Els horts urbans impulsats per l’Ajuntament de Tàrrega també esdevindran protagonistes de la 14a Fira del Medi Ambient. Són 28 parcel·les al carrer Bellpuig habilitades per a l’autoconsum responent a finalitats socials i lúdiques: d’una banda en fan ús famílies que cobreixen així necessitats bàsiques i de l’altra persones interessades en l’horticultura com alternativa de lleure. La fira convoca una visita oberta al públic el diumenge 6 a la tarda. Abans, el dissabte 5 al matí, s’impartirà un taller d’horticultura ecològica.

Per altra banda, la 14a Fira del Medi Ambient i diversos restaurants de Tàrrega potenciaran plegats el projecte Gustum. En aquest sentit, del 5 al 13 d’octubre, onze establiments de la ciutat presentaran a les cartes i menús plats cuinats amb productes ecològics i de proximitat que es podran trobar a la fira. Els restaurants participants són Cal Ponet, Lalà, La Cava, El Celler de l’Artista, El Til·ler, El Traginer, L’Entrada, Pintor Marsà, Cafeteria Alba, El Frankfurt i El Gat del Rosal. Paral·lelament, el dissabte 5 tindrà lloc al recinte firal un taller de cuina d’El Celler de l’Artista basat també en els eixos del projecte Gustum, impulsat pel Consorci Leader Urgell - Pla d’Urgell. Després, el diumenge 6, s’oferirà un maridatge de vins dels cellers de la vall del riu Corb (DO Costers del Segre), també patrocinat per Gustum.

Les sortides a l’entorn, un altre dels al·licients

A més de la visita esmentada als horts urbans, el programa proposa altres mirades cap a l’exterior del recinte firal. Així, el públic tindrà oportunitat de descobrir com funcionen per dins la deixalleria i la nova seu de Cartaes, empresa de reciclatge i inserció social de Càritas, al polígon Riambau. Es repetirà també a la Via Verda vora el riu Ondara la descoberta d’aquest espai fluvial de la mà del naturalista David Moreno (diumenge 6, 10.30 hores). I l’any del centenari dels Amics de l’Arbre no podia faltar un itinerari per la principal zona verda del nucli urbà, el Parc de Sant Eloi, gestionada per l’entitat (diumenge 6, 12.00 hores).


Comentaris

envia el comentari