Catalunya Diari

La Guàrdia Civil torna al medi natural una cria de voltor

La Guàrdia Civil torna al medi natural una cria de voltor| Redacció - Fotografia: Seprona

 

Agents de la Guàrdia Civil de la Patrulla del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Pobla de Segur van tornar dilluns al medi natural un voltor que semblava ferit i desorientat. Gràcies a la col·laboració ciutadana, i després de l'avís d'un veí de Tremp, van poder localitzar l'animal, que es trobava situat a la carretera C-13, a l'altura del Congost de Tarradets de Cellers.

Quan els guàrdies del Seprona es van presentar al lloc ressenyat, van comprovar que l'animal semblava desorientat, podent constatar que es tractava d'un exemplar jove de voltor (Gyps fulvus). Després d'un examen superficial, no se li va detectar cap tipus de lesió o ferida, sinó que únicament semblava tenir dificultats per recuperar el vol, possiblement a causa de l'orografia del terreny i/o a la prematura sortida del niu. 
 
Els agents actuants van aconseguir desplaçar l'animal fins als voltants del riu Noguera-Pallaresa, en concret a una zona on hi ha una pendent. Un cop allà, l'au va aconseguir aixecar el vol per si mateixa, sense cap dificultat, reintegrant-se al medi natural.


Comentaris

envia el comentari