Catalunya Diari

La Mitjana, un lloc excepcional per a l’estudi de la vegetació de les zones humides

La Mitjana, un lloc excepcional per a l’estudi de la vegetació de les zones humides| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El curs ha consistit en l’estudi de les tècniques d’identificació de les diferents espècies de bosc de ribera a partir de la utilització de claus dicotòmiques. El taller ha estat conduït pel botànic i professor titular de l’Escola Tècnica Agrària de la Universitat de Lleida, Josep Antoni Conesa, el qual ha elaborat aquestes claus per a la vegetació de ribera arbòria arbustiva i enfiladissa.
 
Les claus dicotòmiques són un codi per classificar éssers vius i consisteixen en un conjunt de preguntes que tenen només dues respostes, que contestades successivament a partir de l’observació de la planta, porten a la identificació de les diferents espècies. En el curs els alumnes han practicat amb aquesta metodologia, aplicant-la a les diferents espècies que es poden trobar a la Mitjana, com són l’àlber, el vern, el llúpol o l’arç blanc, entre altres.
 
El parc de la Mitjana és un dels boscos més ben conservats i representatius del bosc de ribera, el qual compta amb diferents ambients com l’albereda, la verneda o el canyissar.
 
El taller forma part del programa d’Ecoactivitats organitzat per la mateixa Regidoria.


Comentaris

envia el comentari