Catalunya Diari

La Paeria inicia la campanya de recollida d’arbres de Nadal

La Paeria inicia la campanya de recollida d’arbres de Nadal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)

 Els ciutadans poden dipositar els arbres a la vora del contenidor d’escombraries gris o bé portar-lo a la deixalleria municipal (fixa o mòbil) fins el proper 16 de gener. Els arbres recollits seran convertits en compost que servirà per abonar altres plantes.
 
En general, els arbres de Nadal no poden ser plantats a la natura perquè són propis de zones de muntanya, on plou més i fa més fred, i és difícil que sobrevisquin després de passar tants dies a casa, amb la calefacció i dins un petit test. És per això que un cop recollits els arbres, serveixen per fer compost, que es pot utilitzar de nou per abonar les plantes i tancar així el cicle de la matèria.
 
La Regidoria de Medi Ambient i Horta recorda que Nadal és una època on augmenta considerablement la producció de residus amb els regals, els dinars festius o els guarniments de la llar, per aquesta raó ha reforçat, durant aquests dies, la recollida selectiva als diferents barris de la ciutat. Separar aquests residus a casa i col·locar-los als contenidors de recollida selectiva corresponents permetrà que s'utilitzin per tornar a fabricar materials, estalviant matèries primeres i energia.


Comentaris

envia el comentari