Catalunya Diari

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura lleidatana supera el centenar d'adhesions

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura lleidatana supera el centenar d'adhesions| Text i fotografia: ACN

 

L'ATM de l'Àrea de Lleida juntament amb les 114 entitats lleidatanes adherides a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura han preparat més d'un centenar d'activitats lúdiques, com ara curses de mobilitat, pedalades, caminades, demostracions o tallers amb l'objectiu de potenciar aconseguir una mobilitat més sostenible i segura. Destaca l'increment del 25% en la xifra d'entitats participants en relació amb la darrera edició de la Setmana a la demarcació de Lleida.

Des de diumenge i fins al 18 d'octubre, Catalunya celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que, sota el lema 'Tria. Canvia. Combina' cerca noves formes de mobilitat i d'alleugerir el domini absolut del cotxe particular en favor d'un transport més sostenible. A l'Àrea de Lleida, durant aquesta setmana, 62 municipis, 8 consells comarcals i 44 entitats faran nombroses activitats amb l'objectiu de donar un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d'una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l'ús inadequat del cotxe a la ciutat. 
 
A l'Àrea de Lleida la implicació dels municipis en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ha assolit un nou rècord de participació, amb un increment del 25% en el nombre d'adhesions respecte a l'edició anterior, amb un total de 114. L'any 2014, les entitats adherides van ser 91, al 2013, 83 i l'any 2012, 69.      
 
Activitats organitzades 
Entre els actes previstos destaca  la Cursa de Mobilitat celebrada aquest divendres, organitzada per l'ATM de Lleida juntament amb l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i diversos ajuntaments, l'objectiu de la qual és comparar el temps, però també els costos ambientals i socials, que els diferents tipus de transport (bus, tren, bici i vehicle privat) necessiten per  realitzar un mateix recorregut. 
 
El divendres 16 d'octubre tindrà lloc la cursa de mobilitat escolar en la qual participaran més d'un centenar d'alumnes de secundària de diferents centres educatius. Al punt d'arribada -la plaça Sant Joan de Lleida- els alumnes de 4rt d'INEFC i d'Infermeria amenitzaran la jornada amb diferents activitats i, per primer cop, s'afegirà als resultats la mesura del factor salut per a cadascuna de les rutes i modes de transport.   
 
També s'han previst diferents pedalades i caminades. En concret seran 25 les pedalades, organitzades la majoria, entre aquests dos caps de setmana d'octubre. I pel que fa a les caminades, se'n faran 54 repartides segons la temàtica en caminades saludables, verdes i culturals. També s'organitzaran tallers, demostracions de conducció eficient i jornades educatives i de sensibilització de la ciutadania.   
 
Enguany, la ciutadania també pot participar en el concurs fotogràfic 'Apunta't al Clic Mob!' a través de la xarxa social Instagram. Els participants han de publicar imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l'etiqueta #mobilitat2015. Totes les fotografies presentades al concurs optaran a un dels tres premis generals de l'àmbit de Catalunya i aquelles que, a més, incloguin l'etiqueta georeferenciada #Mobilitat2015_ATMlleida optaran a un abonament personal de transport per tot l'any 2015 que ofereix l'ATM.   
 
Altrament, l'ATM de Lleida distribuirà fins al 18 d'octubre 1.000 fundes per a les targetes de transport.


Comentaris

envia el comentari