Catalunya Diari

L'Ajuntament de Lleida disposarà properament d'una moto i tres vehicles elèctrics per a la flota municipal

L'Ajuntament de Lleida disposarà properament d'una moto i tres vehicles elèctrics per a la flota municipal| Text i fotos: ACN

 

La Paeria té previst adquirir properament una moto i tres vehicles elèctrics que passaran a formar part de la flota municipal. Així ho ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, que ha concretat que la moto i un vehicle seran per a la Guàrdia Urbana i dos vehicles seran per als serveis tècnics municipals. 

Es tracta dels primers cotxes d'aquestes característiques que adquireix el consistori i tal com ha dit Ros s'emmarca en una política medi ambiental de promoció de la utilització d'aquests models. En aquest sentit i en el marc de la Setmana de la Mobilitat també s'ha presentat al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) el primer punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics de la ciutat. A través d'aquest punt de distribució de 50 kilowatts es pot carregar un cotxe d'aquestes característiques en un termini mitjà aproximat de mitja hora.
 
El Centre Transfronterer del Campus de Cappont de la UdL acull aquest dimarts la jornada 'Mobilitat Elèctrica per al transport, distribució de mercaderies i serveis urbans' en el marc de la Setmana de la Mobilitat. Per aquest motiu, a l'accés de l'edifici s'hi ha muntat una petita mostra expositiva de diferents tipus i marques de vehicles elèctrics que actualment hi ha al mercat. Tot plegat al costat del primer punt de recàrrega elèctrica que s'ha instal·lat a la ciutat de Lleida.
 
L'alcalde ha estat l'encarregat d'inaugurar aquesta jornada dirigida a empreses del sector del transport, distribució de mercaderies i serveis urbans que vulguin conèixer de primera mà les oportunitats de la mobilitat amb vehicle elèctric avui en dia. Ros ha estat acompanyat de la directora de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), Maria Assumpta Farran, que ha assenyalat les virtuts dels vehicles elèctrics com el fet que els mateixos usuaris els poden carregar a casa sense necessitat d'anar a una benzinera. 
 
En aquest sentit, ha afegit que ja hi ha marques que estan a punt de llençar al mercat els primers models amb una autonomia d'entre 400 i 500 quilòmetres i ha remarcat la necessitat d'instal·lar punts de recàrrega al país. A Lleida ciutat també està previst posar-ne a l'alçada de la plaça Ricard Vinyes, a l'entorn de la zona de l'estació del ferrocarril i a la zona comercial. 


Comentaris

envia el comentari