Catalunya Diari

L’Arborètum estrena una campanya per apadrinar arbres del jardí botànic

L’Arborètum estrena una campanya per apadrinar arbres del jardí botànic| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida / Facebook Arboretum Lleida

 L’alcalde de Lleida i president del Consorci del Parc Científic, Àngel Ros, ha apadrinat amb el rector de la Universitat de Lleida i vicepresident del Parc, Roberto Fernández, els dos primers exemplars, que tenen una significació especial. Ros i Fernández han apadrinat un Bedoll de Font i Quer i una Savina Articulada en homenatge al Dr. Pius Font i Quer, botànic científic lleidatà del qual enguany es commemora el seu 125è aniversari del seu naixement i el 50è de la seva mort. L’alcalde ha explicat que aquesta acció iniciada aqust divendres a l’Arborètum està oberta a tota la ciutadania, però especialment als escolars i els estudiants que podran aprendre a tenir una major estima per l’arbre apadrinat i per la natura en general. Els objectius són la divulgació i la conscienciació ciutadana per fomentar valors vinculats a la conservació de la natura. Ros ha afegit que el fet d’apadrinar dos arbres en honor a qui dóna nom al jardí botànic, Pius i Quer, el personatge més representatiu d’aquesta ciència al país, ha d’ajudar a conèixer-lo alhora que ha d’atraure l’interès dels joves per aquesta ciència. 
 
De la mateixa manera, el rector de la UdL ha parlat de la importància de la conservació de la natura i de trametre valors al respecte, que ajuden també a la conservació del planeta. També ha comentat que accions com l’apadrinament fan néixer un sentiment de pertinença de l’arbre i et compromet i t’implica en la seva evolució, fent-ho extensiu a la natura.
 
L’acte ha comptat amb la presència del nét de Pius Quer, Raul Font, qui ha agraït la sensibilitat de l’Ajuntament de Lleida i del Parc Científic i ha afirmat que el seu avi estaria orgullós amb la iniciativa de l’Arborètum.
 
L’apadrinament d’arbres és una iniciativa que s’adreça a famílies, empreses, associacions i institucions. L’import de l’apadrinament és de poc més de 8 euros a l’any, que s’inverteixen en el manteniment de l’arbre (adobs, tractaments) i en el seu etiquetatge. L’alcalde ha explicat que el padrí podrà visitar-lo gratuïtament 2 cops a l’any per veure’l créixer i carregar fotos del seu arbre a la web de l’Arborètum. I que també rebrà un certificat amb el seu nom on constarà l’espècie d’arbre i la seva ubicació.
 
Els preus i els terminis fixats per modalitats temporals són 3 anys - 25 euros; 5 anys - 40 euros, i 50 anys - 400 euros. Pel que fa a les modalitats de padrinatge es pot fer d’un arbre que forma part de la col·lecció actual de l’Arborètum amb possibilitat d’elecció d’un exemplar entre un llistat: suplement de 25 euros (import de les despeses derivades de l’obtenció de la llavor i del manteniment fins al moment de l’apadrinament). O el padrinatge d’arbres que no formen part de la col·lecció i que s’adquiriran o incorporaran: suplement mínim de 25 euros (import de les despeses d’adquisició i transport de l’arbre).
 
Els tinents d’alcalde Montse Mínguez i Rafael Peris i el regidor Josep Barberà han assistit a l’acte en què s’han apadrinat aquests primers arbres amb la descoberta de dues plaques que així ho identifiquen.
 
Activitats de primavera a l’Arborètum
L’alcalde de Lleida també ha exposat les activitats que aquesta primavera es faran a l’Arborètum, posant en contacte les dues vessants d’equipament científic i ciutadà. El diumenge 6 d’abril s’hi farà una Ecodescoberta de la Regidoria de Medi Ambient, amb visita guiada. El diumenge 27 d’abril es descobriran els arbres dels boscos temperats d’Àsia, i el diumenge 18 de maig serà el torn dels arbres d’Amèrica del Nord. També s’hi farà un taller de fotografia científica i naturalista el dijous 29 i el dissabte 31 de maig. A més, es farà jornada de portes obertes l’11 de maig i el dia 17, una altra visita oberta a tothom.


Comentaris

envia el comentari