Catalunya Diari

L'Arborètum planta un pi de Wollemi, un fòssil vivent que es creia extingit

L'Arborètum planta un pi de Wollemi, un fòssil vivent que es creia extingit| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida ha adquirit un pi de Wollemi (Wollemia nobilis), que està catalogat com a fòssil vivent, d’origen australià, que es creia extingit. Es tracta d’una conífera araucariàcia i la resta més antiga coneguda data de fa 200 milions d’anys. El pi de Wollemi va ser descobert l’any 1994 a les Muntanyes Blaves situades a l’oest de Sydney (Austràlia).

Actualment, el nombre d’arbres i d’arbustos plantats a l’Arborètum ja arriben als prop de 4.000 exemplars, que pertanyen a més de 400 espècies diferents. L’any 2014 s’hi van incorporar 200 noves plantes de 75 espècies diferents.
 
L’Arborètum obté els arbres i els arbustos al seu propi viver a partir de llavors subministrades com a material d’intercanvi amb altres jardins botànics. Un cop la planta ha adquirit una determinada mida, passa a formar part de la col·lecció exposada al públic. Una altra part dels nous exemplars s’adquireix a planteristes que en certifiquen la seva procedència, com el pi de Wollemi.


Comentaris

envia el comentari