Catalunya Diari

L'Horta de Lleida obre les seves portes als més petits

L'Horta de Lleida obre les seves portes als més petits| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)

 El projecte atansa les explotacions agrícoles i ramaderes als més menuts, uns espais on podran veure de primera mà l’activitat i el treball diari de pagesos i ramaders, les fruites que s’hi conreen, la maquinària i les formes de conreu que utilitzen o els processos de manipulació, entre altres. Són els mateixos agricultors els que, amb l’ajuda de diversos educadors ambientals, expliquen als escolars les activitats que fan en cada moment als seus camps o les seves granges.
 
Les explotacions que es podran visitar són:
- Fruita Blanch – Fruites i melmelades: Una finca de fruiters (tot tipus de varietats de pera, poma i nectarina) i un obrador on elaboren melmelades i conserves naturals.
 
- Cal Brou - Horta ecològica: Explotació de 3 hectàrees que produeix durant tot l’any hortalisses amb certificació ecològica, i amb una zona d’hivernacle de 1.200 metres quadrats.
 
- Sanui Fruits – Central fructícola: Sanui Fruits aglutina 24 pagesos que comercialitzen la seva fruita en comú. En total produeixen 5.000 tones anuals de pera, poma, préssec i nectarina, principalment, i a la central es comercialitzen, manipulen i confeccionen.
 
El període d’inscripció per a les escoles comença aquest dimarts, i les visites es realitzaran entre els mesos de febrer i juny.
 
L’activitat, que l’any passat es va fer a l’octubre coincidint amb la jornada de portes obertes de l’horta per famílies, va tenir molt bona acollida entre les escoles participants. Per aquest motiu, aquest curs s’amplia el termini per visitar les explotacions, fet que permet estudiar diferents moments de l’activitat a l’horta com l’esporga, la floració dels arbres, etcètera.


Comentaris

envia el comentari