Catalunya Diari

L'Horta de Lleida obre les seves portes aquest cap de setmana

L'Horta de Lleida obre les seves portes aquest cap de setmana| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 


L’Ajuntament de Lleida organitza aquest cap de setmana, els dies 12 i 13 de novembre, el ‘Benvinguts a l’Horta de Lleida’, una iniciativa que pretén apropar la ciutadania a l’Horta de Lleida, posar en valor l’autèntic pulmó verd de la ciutat, donar a conèixer la feina dels pagesos i donar a conèixer aquelles iniciatives agràries que aposten per productes d’alt valor afegit i la venda de proximitat.  
L'objectiu d'aquesta activitat, que es realitza per sisena vegada, és que els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin conèixer de primera mà com és el dia a dia dels pagesos, les fruites, les verdures, les formes de conreu, la maquinària, els processos de manipulació i confecció de productes, entre altres.
 
Les cinc finques que es visitaran són Fruites Blanc, especialitzada en confitura i sucs de fruita, a la partida de Grenyana; Codi 0, centrada en la producció d’ous ecològics, a la partida de Montcada; Aromes de Can Rosselló, dedicada al cultiu de lavandes, que té la seu a Copa d’Or; Horta a la Carta, que centra la seva producció en hortalisses ecològiques a la partida de Rufea, i Sani Fruits, cooperativa de fruita, a la partida Torres de Sanui.
 
Les explotacions participants són aquelles que han apostat per un producte agrari amb valor afegit, de qualitat i de comercialització directa.
 
Dins els horaris previstos, dissabte i diumenge, d'11.00 a 14.00 hores, els interessats podran visitar les diferents explotacions i ser atesos pel responsable de cada explotació. Després d’una visita per la finca, els visitants tindran l’opció de degustar i adquirir els productes elaborats pels mateixos agricultors.
 
Per arribar a les explotacions els usuaris es podien descarregar, del web de la Regidoria de Medi Ambient, el plànol d’accés a les explotacions.


Comentaris

envia el comentari