Catalunya Diari

Lleida estrena 10 nous autobusos, dels quals 8 són híbrids

Lleida estrena 10 nous autobusos, dels quals 8 són híbrids| ACN - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La flota d'Autobusos de Lleida incorpora aquest mes de desembre 10 nous vehicles, dels quals 8 són híbrids. Els nous vehicles són tots accessibles amb pis baix, fet que facilita que hi puguin accedir persones amb problemes de mobilitat.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa i el president de Monventia, Miquel Martí, han presentat aquest dimecres sis d'aquestes noves unitats que s'incorporaran des d'aquest dimecres i fins a finals del mes de desembre.
 
La inversió ha estat de 3.605.437 euros i a banda de la reducció de la contaminació, els vehicles híbrids presenten un 30% d'estalvi amb combustible.
 
L'alcalde Ros ha destacat que ''el transport públic és un servei ben acceptat i que arriba a totes les capes dels ciutadans''. Amb la renovació de flota, ha dit que es fa una ''aposta pel medi ambient, la sostenibilitat i per anar en punta tecnològica buscant cada vegada més un estalvi i un respecte pel medi ambient''.
 
Ros ha recordat també que el transport públic en els dos darrers anys porta un increment d'usuaris important, d'un 11% en el primer any de renovació i un 2% en el segon any, per tant, suposa més d'un 13% d'increment de viatgers.
 
Els dos vehicles de caire convencional incorporen tecnologia no contaminant. D'altra banda, s'han fet 3 plataformes de bus en els darrers mesos, a l'avinguda Madrid-Cos Gayon, a Ricard Vinyes-Sanitat i a Baró de Maials-Vic.
 
Pel que fa a prestacions que incorpora la flota d'autobusos, l'alcalde ha destacat la bona acceptació de la wifi gratuïta, que utilitzen diàriament entre 1.000 i 1.500 persones, així com la utilització de la tarja T-Temps, la tarja de transport gratuïta adreçada a les persones majors de 65 anys. Actualment disposen d'aquesta tarja 17.000 persones d'un col·lectiu que a la ciutat suma 25.000 persones. 


Comentaris

envia el comentari