Catalunya Diari

Lleida tindrà enguany tres 'guaites forestals' menys

Lleida tindrà enguany tres 'guaites forestals' menys| Redacció - Fotografia: http://guaites.cnt.es/

 La UGT-Terres de Lleida denuncia que aquesta eliminació no és nova, sinó que ha estat essent gradual des de l’any 2009, quan n’hi havia 85 a tota Catalunya. Al 2012 es van tancar 58 torres de guaita i aquest 2013 se’n tancaran 9 més. D’aquestes, tres corresponen a la província de Lleida, concretament la de Naves, a el Solsonès, Collades del Pedró, a Pont de Bar (Alt Urgell); i la Faiada, a El Pont de Suert (Alta Ribagorça). Júlia Lisbona, guaita de la Faiada i delegada sindical de la UGT al departament d’Interior ha volgut fer avui una crida a ajuntaments, consells comarcals i població afectada per aquesta decisió que es sumin en un front comú per evitar que la Generalitat acabi amb aquests punts estratègics en la lluita contra el foc.
 
Per la seva part, Pep González, secretari general de la FSP-UGT de Lleida, ha explicat que la Generalitat, una vegada més, no ha comptat ni amb el territori, ni amb els seus representants locals a l’hora de tancar aquests punts. A més a més, ha assenyalat que els dos de les terres de Lleida estan situats en llocs molt sensibles en la lluita contra el foc i claus en el paissatge lleidatà, com per exemple l’entorn del Parc d’Aigüestortes. González ha recordat que el lloc de gauita de la Faieda és des d’on es va detectar l’any passat l’incendi forestal que va afectar la localitat de Bonansa i Montanuy. "Sembla com si Interior només vulgui mantenir la torres de guaita de Catalunya en miniatura”, ha afegit.
 
La resta de llocs de 'guaita' que s'eliminen corresponen a les comarques de l'Alt Penedès, el Bages, el Vallès Oriental, Osona, Baix Camp i Baix Ebre.


Comentaris

envia el comentari