Catalunya Diari

Localitzen una óssa amb dos cadells a Naut Aran

Localitzen una óssa amb dos cadells a Naut Aran| ACN - Fotografia: DEPANA

L'equip de seguiment de l'ós bru de DEPANA, en col·laboració i sota la supervisió del Conselh Generau d'Aran, ha localitzat una óssa amb dos cadells nascuts aquest any a Naut Aran. Aquesta femella adulta, que té un comportament esquiu i discret, es troba en un indret de molt difícil accés, per intentar evitar qualsevol interacció amb cap mascle durant l'època de zel.

En aquest municipi, aquest divendres també s'ha detectat la presència del mascle Goiat, l'ós alliberat al Pallars en el marc del programa Piroslife el passat 6 de juny. El plantígrad ha estat localitzat en una zona propera a la frontera gràcies al collar GPS i als radiotransmissors.

Pel que fa a l'óssa trobada morta fa unes setmanes, noves analítiques han permès corroborar que es tractava d'una femella i que havia patit diverses lesions cerebrals fruit d'un fort cop ocasionat per la caiguda que li va causar la mort. Un impacte que, segons sembla, es va produir després de ser atacada per un altre animal, presumptament un ós mascle. Segons els primers resultats de l'anàlisi genètica, sense ser concloents, l'óssa morta podria ser una cria nascuda el 2014 i filla de Fadeta i Pyros i que, per tant, seria la germana de l'óssa Aubèrta.


Comentaris

envia el comentari