Catalunya Diari

Nova edició de la Festa del Riu a Pardinyes

Nova edició de la Festa del Riu a Pardinyes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida acollirà aquest diumenge, dia 14 de juny, una nova edició de la Festa del Riu que organitzen conjuntament Lleida Ambiental i l’Organització de Veïns de Pardinyes (ORVEPARD), amb la col·laboració d’altres entitats del barri.  

Com cada any, l’esdeveniment té un caràcter reivindicatiu i amb el lema 'Volem el Segre viu amb aigua al riu' es reclama el cabdal ecològic de 14 a 18 metres cúbics per segon que es va aprovar al ple de la Paeria l’any 2012, en comptes dels 1 a 3 metres cúbics/segon que baixen ara al seu pas per Lleida.
 
L’acte tindrà també un caire lúdic i festiu amb la participació de piragüistes, escaladors del Grup d’escalada i muntanya de Pardinyes, de membres del col·lectiu de grafiters Urban Soldierz i dels Grallers i Gegants de Pardinyes. Pels més petits de la família, voluntaris del casal El Cau faran activitats recreatives.
 
L’objectiu fonamental de la Festa del Riu consisteix a assolir a curt termini el compromís de les administracions per tal d’aconseguir el cabdal mínim ambiental que permeti mantenir el Segre en condicions d’equilibri ecològic i de fer del riu Segre una artèria de la ciutat de Lleida, potenciant els usos lúdics i educatius. 
 
Pel que fa a la pedalada popular, com cada any té una finalitat solidària, ja que els diners recaptats per a inscriure’s a la prova (2 euros per participant) es destinaran íntegrament a la campanya beques menjador de la Fundació Barri de Pardinyes.
 
L'activitat s’iniciarà a les 10.00 hores a l’Avinguda Pearson, davant del camp de futbol, i comptarà amb 2 circuits, un de 5 quilòmetres destinat al més petits pel parc de la Mitjana, i un altre de 15 quilòmetres que també vorejarà la canalització del riu Segre per les partides Copa d’Or i Sot de Fontanet. El recorregut finalitzarà a les comportes on continuarà la Festa del Riu amb una sèrie d’activitats destinades a tots els públics i on es procedirà al sorteig d’una bicicleta i altres obsequis entre els participants. Els ciclistes inscrits a la pedalada també rebran una bossa d’avituallament per part de l’organització.
 
La pedalada està organitzada per Orvepard, l’Associació de Comerciants i Industrials de Pardinyes (ACIP) i Cicles Fransi, i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Lleida, Plusfresc, Afrucat, Gimnàs Trèvol i Tallers Rodi. També hi col•laboren la Diputació de Lleida, la Fundació Barri de Pardinyes, els IES Lladonosa i Joan Oró, l’autoescola Sanjuan, el BTT Lleida i Proradio i TV Pardinyes.


Comentaris

envia el comentari