Catalunya Diari

Primeres imatges d'una nova cadellada d'óssos bruns nascuts aquesta primavera

Primeres imatges d'una nova cadellada d'óssos bruns nascuts aquesta primavera| ACN - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

L'equip de seguiment de l'ós bru al Pirineu ha obtingut imatges d'una óssa i els seus dos cadells passejant pel Parc Natural de l'Alt Pirineu, dins el terme municipal de Lladorre (Pallars Sobirà). Amb molta probabilitat es tracta de Boavi i de dos fills seus, nascuts aquest 2016. 

Aquesta femella, nascuda el 2010, és filla de Pyros i Caramellita. Ja va criar l'any 2014 una altra parella d'ossets que es van poder fotografiar una única vegada. Les instantànies representen la primera dada de reproducció de la població d'óssos bruns als Pirineus centrals d'enguany i es van obtenir a través d'un parany fotogràfic el passat 9 de maig.
 
Els tècnics també han pogut enregistrar aquests dies les imatges d'un ós mascle jove en la zona del parc, encara no identificat. El vídeo, capturat gràcies a sistemes automàtics, correspon a dimarts passat, 24 de maig.
 
El seguiment de l'espècie es fa a través del programa Piroslife, de consolidació de la població d'óssos en aquesta zona.
 
Amb aquests óssos s'hi afegiran els propers dies un nou ós mascle que es capturarà a Eslovènia. El nou mascle agafarà el relleu de Pyros, un exemplar introduït el 1997 i que ja ha arribat a una edat molt avançada. Pyros és el progenitor de la majoria dels óssos que han nascut al Pirineu des del primer alliberament, per la qual cosa es considera necessària per la introducció de gens nous. 


Comentaris

envia el comentari