Catalunya Diari

Troben un exemplar de voltor negre entre els termes municipals de Llardecans i Maials

Troben un exemplar de voltor negre entre els termes municipals de Llardecans i Maials| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 L’exemplar localitzat és jove, segurament nascut a principis d’aquest 2013, pesa 6,5 quilos i fa al voltant de 3 metres d'envergadura. El voltor no va marcat, fet que fa suposar que podria haver arribat procedent de la meitat sud de la Península. Tot fa pensar que hauria estat víctima del cansament i de la debilitat del mateix viatge ja que no s’hi observen ni hematomes importants ni ferides externes. Tampoc se li han detectat restes de projectils i no hi ha restes de plom.
 
Aquests dies s’està recuperant favorablement a Vallcalent. Ha guanyat pes i condició física i s’està pendent de passar-lo a la gàbia de vol per acabar d’avaluar si finalment podrà ser retornat al medi natural.
 
El voltor negre (Aegypius monachus) és el rapinyaire més gran d'Europa i està catalogat com a vulnerable a la Península Ibèrica, on es troba el 90% de la població europea. És una espècie de voltor molt tímida en comparació amb el voltor comú. S’alimenta sobretot de cadàvers de mida mitjana o petita (conills morts, ovelles mortes, restes de carronya).


Comentaris

envia el comentari