Catalunya Diari

Un parc de fauna autòctona de la Val d'Aran i els Pirineus

Un parc de fauna autòctona de la Val d'Aran i els Pirineus| Redacció - Fotografia: Turisme de Lleida

 Després d’una dècada de preparació i una inversió de més de 3,6 milions d’euros (entre l’habilitació de l’espai, la preparació dels equipaments i la col·locació de les tanques perimetrals externes i internes), Aran Park estrenarà les instal·lacions com un gran centre de turisme familiar amb la previsió d’atreure el primer any de funcionament uns 20.000 visitants i 50.000 els dos següents.
 
L’equipament es concep com una nova àrea ludicoeducativa que donarà a conèixer la fauna i la flora autòctones de la Val d’Aran i dels Pirineus aprofundint en les necessitats de la seva conservació i protecció. Tant el centre d’interpretació com el recorregut exterior es plantegen com una visita als principals sistemes naturals pirinencs, amb la fauna i la flora que els són característics: l’aigua (rius, estanys i mulladius) amb llúdrigues, truites i el cavilat; la roca (cingles i tarteres) amb isards i cabres salvatges; els espais oberts (prats i pastures) amb cérvols, muflons i daines, i finalment els boscos caducifolis (faig, roure) i aciculifolis (avet i pi) amb cabirols, llops, óssos i linxs.
 
El parc se situa a la Val d’Aran, a la zona d'Eth Portilhon del terme municipal de Bossòst, un indret escollit per les seves característiques naturals, paisatgístiques i d’accessibilitat. El centre de recepció d’Aran Park i totes les infraestructures annexes s’ubiquen a l’edifici restaurat de l’antiga caserna militar d'Eth Portilhon, amb accés directe des de la carretera asfaltada de Bossòst a França. La instal·lació té una superfície de 16 hectàrees, està situada a una altitud mitjana de 1.200 metres i disposa d’un centre d’interpretació, una botiga, una aula d’aprenentatge, un restaurant i una zona de pícnic.
 
Pel que fa a la fauna, hi ha mig centenar d’espècies que són en semillibertat. Destaquen els óssos i els llops procedents del parc zoològic d’Argelès-Gazost (sud de França). El recinte acull també isards, cérvols, muflons, cabirols, daines, cabres salvatges, linxs, llúdrigues, marmotes, galls fer i voltors.
 
Serge Mounard serà l’encarregat de dirigir Aran Park. Des del 1993 regenta una instal·lació similar a l’aranesa conjuntament amb un equip de 20 persones en l’anomenat Parc Animalier des Pyrénées, situat a Argelès-Gazost, a uns setanta quilòmetres d’Aran. Aquest recinte rep cada any uns 150.000 visitants i ja està consolidat.


Comentaris

envia el comentari