Catalunya Diari

Una exposició dóna a conèixer unes 170 varietats de bolets del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Una exposició dóna a conèixer unes 170 varietats de bolets del Parc Natural de l'Alt Pirineu| Text i fotografia: ACN

 

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, en col·laboració amb la Societat Catalana de Micòlegs, han organitzat una exposició a Sort per mostrar les diferents varietats de bolets que hi ha en aquest espai protegit. L'exposició reuneix unes 170 espècies diferents de bolets entre les quals destaquen algunes varietats mortals (Cortinarius orellanes, Amanita pantherina, Amanita phalloides, Galerina marginata o Clitocybe cerussata).

L'objectiu de la mostra és fer pedagogia i que la gent quan surti al bosc conegui quines espècies no ha de recollir per la seva toxicitat i quines són bones per menjar. Els alumnes de cinquè del col·legi Àngel Serafí Casanovas de Sort han visitat aquest dilluns l'exposició.
 
Aquesta exposició serveix per demostrar la gran varietat de bolets i fongs que hi ha al Parc Natural de l'Alt Pirineu.
 
El micòleg de la Societat Catalana de Micòlegs, Joan Montón, ha dit que la quantitat de bolets que han trobat evidència la bona qualitat dels boscos del Parc Natural. Montón està a l'exposició per resoldre dubtes als visitants i ajudar-los a endinsar-se dins el món dels bolets.
 
La climatologia poc favorable ha fet que aquest any s'hagin recollit menys varietats que l'any passat per exposar. La mostra es pot veure al Casal de Gent Gran de Sort. 


Comentaris

envia el comentari