Catalunya Diari

Unes 2.300 persones pedalen en favor d'un transport més sostenible

Unes 2.300 persones pedalen en favor d'un transport més sostenible| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaAquesta activitat popular demostra que a la ciutat també s’ha de potenciar els desplaçaments a peu, amb bicicleta i en transport públic, intentant reduir l’ús dels cotxes particulars. La bicicleta ha tingut un record especial per al muntanyenc lleidatà, Juanjo Garra, per qui s’ha guardat un minut de silenci abans de començar. Tots els participants han rebut una matrícula per a la bicicleta o uns clauers que promocionen l’ús de la bicicleta. El recorregut, també amb arribada al parc natural, ha arribat fins al pont Nou (LL-11, antiga N-II). La Paeria ha organitzat la pedalada amb la col·laboració de la Federació Catalana de Ciclisme, l’Esport Ciclista Lleida, l’Institut d’Ensenyament secundari Joan Oró I Coca-Cola.

Dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, també s’ha fet aquest matí la caminada popular a trenc d’alba, de 15 quilòmetres, amb sortida de la Seu Vella i arribada al monument de Juli César, a la canalització del riu Segre. Aquest dimecres es farà la cursa de transports interurbana i la setmana que ve, hi haurà la cursa de mobilitat escolar.

Els objectius principals de la Setmana són estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics. També és important sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats, així com impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Del 22 al 29 de setembre s’han organitzat més de 500 activitats a Catalunya en el marc de la Mobilitat Sostenible i Segura. Enguany s’ha assolit un rècord d’adhesions, amb 289, entre municipis, entitats i empreses. Sota el lema 'Aire net - Fes el pas!', la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyant-se del domini del cotxe particular per anar cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la manera de desplaçar-se es pot augmentar l’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que es respira a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.


Comentaris

envia el comentari