Catalunya Diari

El 112 rep 9 trucades pel fort vent al Segrià

Protecció Civil manté en alerta el pla Ventcat i demana extremar les precaucions

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 78 trucades relacionades amb l'episodi de fort vent des que es va activar l'alerta del pla Ventcat, aquest diumenge, i fins aquest dilluns a les 9.00 hores del matí. Moltes de les trucades, concretament 24, han estat a la ciutat de Barcelona. Del Baix Llobregat, ha rebut deu trucades, cinc de Cornellà de Llobregat. Del Segrià, se n'han registrat nou, sis de les quals a Lleida. Del Tarragonès, n'han rebut sis, quatre de les quals de La Canonja. 

La majoria d'incidències han estat per caiguda d'arbres, destrosses de mobiliari urbà o cobertes d'edificis arrancades, però no se n'ha registrat cap de greu. Protecció Civil manté el pla Ventcat en fase d'alerta i demana a la població extremar les precaucions, per exemple en la conducció. Protecció Civil també manté en prealerta el pla Neucat per episodi extens de neu al Pirineu i Prepirineu. La neu podria afectar aquest dilluns al matí les comarques de la Noguera, la Segarra, la Conca de Barberà i l'Anoia, segons informa Protecció Civil.

Segueix l'alerta pel vent durant aquest dilluns a Lleida

El temps continuarà mogut aquest dilluns, sobretot pel que fa al vent, ja que continuarà bufant amb ganes a moltes comarques, especialment de la meitat sud, Ponent i Pirineu. En aquest sentit, es poden tornar a superar els 90 o 100 km/h de forma puntual en tot el temporal, sobretot a les Terres de l’Ebre, com ja ha passat aquest diumenge, quan s'han registrat 110 km/h a El Perelló o 74 km/h a Tarragona ciutat.  En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té actives diverses alertes per vent, amb totes les comarques de Tarragona i de Lleida afectades, el Pirineu, l’Alt Empordà, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Anoia i Berguedà. L’alerta és taronja a les comarques de la Vall d’Aran, Alt Urgell, els dos Pallars, Alta Ribagorça, Cerdanya i Ripollès.

A més, Protecció Civil manté activa l'alerta del pla VENTCAT.Pel que fa a l’estat del cel, dominarà el sol en general però hi haurà alguns intervals de núvols més presents al matí. De fet, fins a primera hora de la tarda poden caure alguns xàfecs dispersos, especialment al prelitoral de Tarragona, nord de Girona i Prepirineu, amb una cota de neu de tan sols 500 o 700 metres, més alta a Tarragona. De fet, al matí es podria veure a cotes relativament baixes del Solsonès, Berguedà, Osona, Garrotxa o Alt Empordà.


Comentaris

envia el comentari