Catalunya Diari

Màxima precaució amb la calor, arriben les pitjors hores de l'estiu: Temps a Catalunya el dijous 30 de juliol

Les temperatures superaran els 35ºC en la gran majoria d'indrets de l'interior i els 30ºC al litoral, amb xafogor molt pesada

Sortida de sol d'aquest matí de dimecres des de Calella, al Maresme
El pic de calor començarà aquest dilluns i s'allargarà fins dissabte a gran part de Catalunya | Ramón Camprubí

La calor tòrrida i més pesada arribarà aquest dijous, 30 de juliol, amb el seu pic de calor que s'allargarà fins a finals del cap de setmana, amb temperatures que superaran localment els 35ºC a gran part de l'interior i els 40ºC a Ponent i la vall de l’Ebre. Ambient molt càlid arreu i especialment xafogós a la costa amb temperatures que superaran també els 30ºC. Tot plegat amb sol i només algun xàfec de tarda al nord del Pirineu.

Calor insuportable i molt pesada arreu

Les temperatures seran les grans protagonistes aquest dijous, ja que tocaran sostre a la majoria de comarques amb els valors més alts de tota la setmana, però és que divendres, encara pujaran més en alguns punts de ponent i al Pirineu. La majoria de màximes es mouran entre els 32ºC i els 37ºC, si bé a Ponent i la vall de l’Ebre es poden superar els 40ºC. Les mínimes també pujaran amb nits tòrrides al litoral, i la xafogor serà molt pesada. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha tornat a activar alertes per calor intensa a les comarques de ponent.

Avisos per calor extrema del Servei Meteorològic de Catalunya
Avis groc i taronja a les comarques de ponent per calor extrema aquest dijous | Meteocat

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols que poden haver-hi en alguns punts del nord al matí, deixaran pas a una tarda radiant amb sol arreu i alguns núvols baixos o boires marítimes a última hora al sud de la Costa Brava. No es descarta algun xàfec de tarda al nord del Pirineu.

Mapa del temps a Catalunya per aquest dijous 30 de juliol del 2020
Previsió de símbols per aquest dijous a Catalunya | Catalunya Diari

La 'calorada' començarà a afluixar

De cara al divendres, seguirà el pic de calor amb valors molt similars a dijous, fins i tot, un pèl més alts a ponent, on es podrien fregar els 42ºC. Tot i això, dissabte començaran a baixar les temperatures per l'interior, encara no a la costa, on es mantindran elevades.

A finals del cap de setmana, arribarà un petit canvi, en forma de xàfecs de tarda a més comarques de la meitat nord, tot i que fora del Pirineu no s’esperen grans quantitats. Això obrirà la porta a una baixada de les temperatures que es notarà més a l’interior i al Pirineu, però a la costa, els termòmetres no patiran grans canvis.


Comentaris

envia el comentari