Catalunya Diari

Alerta a Catalunya per l’arribada de la pitjor calor de l'any: fins a 40ºC, i va per llarg

La calor moderada d'aquest juliol donarà pas a un ambient molt més sufocant i tòrrid a partir de la setmana vinent

Imatge d'arxiu d'un termómetre
La calor serà extrema també aquest dimecres | Redacció

Després d'un juliol amb pocs pics tòrrids de calor i amb unes temperatures força normals per l'època a Catalunya, sembla que coincidint amb la canícula clàssica d'estiu, el període més càlid de l'any, que es diu tradicionalment que és entre el 15 de juliol i el 15 d'agost, vol arribar el temps més assolellat, sense ruixats i, amb calor asfixiant i tòrrida, de cara a la setmana vinent a Catalunya. Aquest cap de setmana ja començaran a pujar les temperatures, però la calor més intensa del que portem d'any arribarà a partir de dilluns vinent, 27 de juliol.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Diumenge, l'aperitiu

A partir d'aquest cap de setmana, tots els mapes del temps insisteixen que la calor més forta del que portem d’estiu guanyarà protagonisme a marxes forçades, sobretot a partir de diumenge. Els ruixats de tarda desapareixeran de gran part de Catalunya i el sol prendrà el protagonisme a gran part del territori català.

Els termòmetres fregaran els 35ºC a molts punts de l’interior ja el mateix diumenge i es podrien assolir els 38 o 39ºC cap al pla de Lleida i també zones interiors de la vall de l’Ebre. Tanmateix, a la costa, les marinades seguiran presents i això farà que el termòmetre quedi al voltant dels 30ºC, però també tendiran a pujar en dies posteriors.

La calor tòrrida s'instal·larà tota la setmana vinent

Tot apunta que l’arribada de la calor més insuportable i asfixiant no serà puntual, sinó que es quedarà amb nosaltres al llarg de tota la setmana vinent i deixarem enrere l'ambient menys calorós i amb més ruixats de tarda d'aquesta darrera setmana passada.

Les temperatures pujaran cada dia més a mesura que avanci la setmana vinent i serà entre dilluns i dimarts quan es podria produir un primer pic de calor amb temperatures que fregaran els 40ºC a ponent i a l'interior de l'Ebre. No només això, sinó que a gran part del prelitoral i l'interior, així com a les valls del Pirineu, es podrien superar els 35ºC. A la costa també pujaran els termòmetres a mesura que vagi avançant la setmana amb valors que superaran també els 30ºC, acompanyats d'una xafogor insuportable. En definitiva, s'assoliran les temperatures màximes més elevades del que portem d'any.

La calor no s'acabarà dimarts, sinó que els valors elevats es mantindran durant bona part de la setmana que ve amb temperatures per sobre del que tocaria. La calor tòrrida i asfixiant es mantindrà fins a finals de la setmana vinent, quan podria arribar un nou canvi de temps que ens portaria una possible refrescada, però encara queden molts dies i faltarà veure com s'acaba configurant tot plegat. 


Comentaris

envia el comentari