Catalunya Diari

Plat fort de l’onada de calor a les portes del cap de setmana: Temps a Catalunya del 31 de juliol al 2 d’agost

Les temperatures tocaran sostre i es poden superar localment els 40ºC, amb nits de molt mal dormir. Ja hi ha data pel final d'aquesta situació

Imatge de dues persones banyant-se en una font en plena onada de calor
L'onada de calor arriba al seu punt àlgid just a les portes del cap de setmana | EFE

L’onada de calor ja ha deixat temperatures molt altes aquest dijous a gran part de Catalunya i més que ho farà de cara a les properes hores. Divendres serà clarament la pitjor jornada de totes amb l’ambient més sufocant i insuportable, tant de dia com de nit, amb màximes que poden superar els 40º a Ponent. Ja al cap de setmana, dissabte encara farà molta calor, però diumenge ja notarem una baixada que es consolidarà la següent setmana. Venen hores dures de suar molt i dormir malament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Divendres 31 de juliol

De cara al divendres, 31 de juliol, últim dia del mes, la calor tocarà clarament sostre amb la majoria de màximes entre els 35º i 40º, si bé a Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre es poden assolir els 41º o 42º. A la costa quedaran una mica més avall, entre 30º i 35º, però amb una xafogor molt pesada que deixarà sensacions tèrmiques de 40º també. Valors més baixos també al Pirineu, però amb calor de primera categoria.

De cara a aquesta situació tan tòrrida, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat moltes alertes a gran part de les comarques, des de l’interior fins al prelitoral, quedant-se al marge per poc la costa. Hi ha alerta taronja per calor extrema activada al pla de Lleida i comarques properes de Ponent, així com el pla de Bages i l’Anoia:

Mapa d'avisos per calor extrema a Catalunya el 31 de juliol del 2020
Mapa d'alertes per calor extrema a Catalunya aquest divendres | Meteocat

Atenció també a les temperatures nocturnes, ja que la majoria de mínimes es quedaran pel damunt dels 20º amb nit tropical, mentre que en alguns punts de la costa i, localment, de Ponent, no baixaran dels 25º, donant-se el fenomen que es coneix com a nit tòrrida. Costarà molt dormir a gran part de Catalunya. Tot plegat amb cel serè en conjunt però amb color terròs per la pols en suspensió de l’aire molt càlid del nord d’Àfrica.

Mapa de previsió a Catalunya el 31 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 1 d’agost

El primer dia del mes d’agost començarà també amb molta calor. El dissabte, 1 d’agost, estarà marcat per temperatures que, si bé baixaran una mica al nord-est, poden pujar encara un o dos graus més al sud de Catalunya. Molta calor insuportable en conjunt amb pràcticament els mateixos valors que divendres i alertes esteses a tot Ponent, sud del territori i part de la Catalunya Central. La matinada també serà tropical o tòrrida en conjunt fora del Pirineu.

El sol dominarà en general, sense descartar algun núvol baix a la costa, especialment a les Terres de l’Ebre. Atenció a les tempestes de tarda al Pirineu, que reapareixeran i poden ser intenses, especialment a la cara nord i al vessant oriental.

Mapa de previsió a Catalunya l'1 d'agost del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 2 d’agost

Pel que fa al diumenge, 2 d’agost, la calor seguirà, però ja anirà a menys en conjunt. Moltes màximes se situaran entre els 33º i 38º, una mica més baixes a la costa i Pirineu, tot i que seguirà la xafogor i l’ambient molt pesat. Els termòmetres baixaran especialment la propera setmana, quan tornarem a valors més normals per l’època i donarem per acabada definitivament aquesta onada de calor, tot i que no es veuen pluges a la vista.

Mapa de previsió a Catalunya el 2 d'agost del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo


Comentaris

envia el comentari