Catalunya Diari

Molt de compte, arriba la setmana més tòrrida de l’any: El Temps a Catalunya del 27 de juliol al 2 d'agost

Les temperatures tocaran sostre a finals de setmana amb valors que superaran els 40ºC a diferents indrets

Albada d'aquest matí de diumenge des de Caldes d'Estrac
La calor més forta de l'any arribarà aquesta setmana a Catalunya | Miguel Ángel Ciudad

El temps dominant de les darreres jornades de sol i calor intensa arreu del territori també serà el predominant de cara a aquesta setmana vinent. I no només això, sinó que sembla que aquest dilluns i a partir de dimecres podríem tenir dos nous pics de calorCatalunya amb les temperatures més altes del que portem d'any. Es podran superar els 30ºC a la mateixa línia de la costa, els 35ºC al prelitoral i a l'interior, sobretot al pla de Lleida i interior de les terres de l'Ebre podrien acostar-se o superar lleugerament la marca dels 40ºC.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Dilluns 27 de juliol

El primer dia de la setmana, 27 de juliol, vindrà marcat pel sol radiant a la majoria de comarques i la calor que tornarà a ser la protagonista. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos matinals a la costa i a punts del nord-est, mentre que a la tarda creixeran nuvolades al Pirineu que, a tot estirar, deixaran alguna gotellada aïllada.

Mapa del temps a Catalunya per aquest dilluns 27 de juliol del 2020
La calor serà la gran protagonista de la jornada arreu del territori aquest dilluns | Catalunya Diari

Però el que serà més destacable de la jornada seran les temperatures, pujaran de forma clara i contundent i tindrem el primer pic de calor de la setmana, amb les temperatures més altes de l'any. Els valors assoliran entre els 32ºC i 36ºC en conjunt, més altes a Ponent i l’Ebre, on es poden fregar de nou els 40ºC, com al nord de les comarques gironines. Al litoral i al Pirineu es quedaran entre 30ºC i 33ºC, però amb xafogor molt marcada a prop del mar. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya alerta de temperatures que poden ser extremes a la Catalunya central, ponent i al nord de les comarques gironines.

Mapes d'avisos del Meteocat per aquest dilluns
Hi ha diversos avisos per calor extrema aquest pròxim dilluns a molts indrets de l'interior | Meteocat

Dimarts 28 de juliol

De cara al dimarts, 28 de juliol, tornarem a repetir el mateix patró de temps amb sol i calor intensa que serà una mica més moderada, així com la xafogor. Les temperatures baixaran un pèl, però els valors seguiran superant els 35ºC a molts indrets. Temps típic per l’època amb sol arreu i només nuvolades de tarda al Pirineu que no deixaran pràcticament xàfecs. Tot esperant el pic de calor que començaria dimecres.

Dimecres 29 de juliol

L'arribada del nou mes ho farà amb un pic de calor. Tornarà a ser una jornada molt plàcida marcada pel sol i la calor arreu. No obstant, a la tarda sembla que hi haurà alguns ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu. Poca cosa en general. El més destacable de la jornada seran els termòmetres, els valors fregaran o superaran lleugerament els 40ºC. Les màximes superaran fàcilment els 30ºC a gran part del litoral, amb ambient tòrrid del prelitoral cap a l'interior, on es rondaran els 35ºC.

Dijous 30 de juliol

De cara al dijous, 30 de juliol, el temps no es mourà pràcticament ni una coma, i farà encara més calor. El sol dominarà en conjunt amb gran part de l’interior encara pel damunt dels 35ºC i més de 40ºC a ponent, l'interior de la vall de l'Ebre i també l'interior de les comarques gironines. Tan sols hi haurà algunes nuvolades de tarda al Pirineu amb ruixats que seguiran sent els protagonistes de les tardes. Com a petita novetat, podrien afectar també a comarques interiors de Girona.

Divendres 31 de juliol

Pocs canvis també de cara al divendres, 31 de juliol, amb sol que continuarà i calor, encara més forta. Serà el dia de màxim pic de calor. La majoria de màximes se situaran entre els 34ºC i els 38ºC, més altes a Ponent, vall de l’Ebre, on fregaran els 42ºC. Possibles ruixats de tarda aïllats al Pirineu. Xafogor molt pesada i gairebé insuportable a primera línia de la costa.

Cap de setmana de l'1 i 2 d'agost

Malgrat aquesta setmana tòrrida, sembla que el cap de setmana, amb l'arribada del mes d'agost, podria canviar força el temps. L’arribada d'una petita bossa d'aire fred en alçada podria fer que, entre dissabte i diumenge, els núvols vagin a més i els ruixats i tempestes apareguin a molts punts de l’interior, Pirineu i Prepirineu, sobretot a les tardes i difícilment a la costa. La calor, la xafogor i l’ambient plenament estiuenc continuaran, però molt més moderades.


Comentaris

envia el comentari