Catalunya Diari

L’únic eclipsi total de Sol d’aquest any arriba aquest dimarts

El fenomen no es podrà veure des de Catalunya i tindrà lloc a la zona central de Xile i Argentina i algunes regions del Pacífic. També serà parcial en altres zones properes
L'eclipsi de sol no serà visible des de Catalunya | Arxiu

Aquest dimarts, 2 de juliol, hi haurà l’únic eclipsi total de Sol de l’any a la Terra. Malauradament, aquest espectacular fenomen no podrà ser vist des de Catalunya, i només podran gaudir-lo els habitants de la zona central de Xile i Argentina i altres regions remotes de l’oceà Pacífic.

 

Concretament, aquest espectacle es veurà en aquestes zones de l’hemisferi sud del planeta just a la posta de Sol en aquesta àrea, quan a Catalunya sigui ja de nit o matinada. Serà en aquell moment quan la Lluna s’interposarà entre l’astre i la Terra originant aquest increïble fenomen, que també serà parcial al sud de l’oceà Pacífic i a l’oest de Sud-Amèrica.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

En aquest cas, l’ombra de la Lluna al damunt de la superfície terrestre ocuparà un espai d’uns 200 quilòmetres i anirà recorrent una petita franja del sud del Pacífic. La totalitat de l’eclipsi durarà tan sols dos minuts, temps durant el qual es farà de nit en ple dia en aquestes zones més afortunades que podran gaudir de l’espectacle. Tan sols la posta de sol pot minimitzar l’impacte del clímax de l’eclipsi en alguns punts.

 

Eclipsi total de Sol | cedida

 

L’eclipsi de Sol: un fenomen espectacular difícil de veure

Els eclipsis de Sol sempre han fascinat a tota la humanitat, si bé abans que sortís a la llum la seva explicació científica era temible, ja que molts pensaven que era un indicatiu de malastrugança. I és que aquest fenomen és força escàs, ja que n’hi ha un cada 18 mesos, però que sigui un eclipsi total a casa nostra és molt difícil i només té lloc un cop cada segle.

 

Els propers eclipsi solar tindrà lloc el 14 de desembre de l’any 2020 i la seva totalitat es podrà veure a una zona molt propera a la d’aquest 2 de juliol. A Catalunya, haurem d’esperar al 12 d’agost de l’any 2026 i al 2 d’agost del 2027 per gaudir d’aquest espectacle, mentre que el 16 de juliol hi haurà un eclipsi parcial de Lluna.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari