Catalunya Diari

Les temperatures continuen pujant en un dimarts amb boires més persistents

El sol es continuarà combinant amb bandes de núvols alts i prims arreu i també alguns núvols baixos a punts de la costa. Ambient gens fred per l’època al migdia a gran part de Catalunya

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Seguim amb la monotonia de l’anticicló aquest dimarts. Les temperatures continuaran pujant i el sol enteranyinat per alguns núvols dominarà en general, però hi haurà algunes excepcions. La més destacable serà a moltes planes i valls de l’interior, on les boires seran cada cop més extenses i, inclús, persistents a punts del pla de Lleida, on l’ambient quedarà més fred durant tot el dia.

A més, continuaran creuant bandes de núvols alts i prims per tot el territori que enteranyinaran el cel i que faran que les sortides i postes de sol segueixin sent espectaculars amb color rogent, mentre que, sobretot a partir del migdia, apareixeran alguns núvols baixos en trams de la costa. Principalment afectaran el litoral de Girona i del nord de Barcelona, però poden fer acte de presència a qualsevol punt costaner, on el cel quedarà puntualment mig ennuvolat. La pluja seguirà ben lluny de Catalunya, res a veure amb les precipitacions abundants que han caigut aquest novembre passat. 

La boira pot ser persistent a punts de l'interior
La boira pot ser persistent a punts de l'interior | MeteoMoià

 

Les temperatures segueixen pujant amb ganes

Les temperatures continuaran amb la pujada iniciada aquests últims dies i tornarem a assolir valors més aviat càlids a migdia amb un ambient poc habitual per l’època. De fet, a punts de la costa es poden superar lleugerament els 20º, mentre que a la resta de Catalunya la majoria de les màximes es mouran entre els 12º i 17º. L’excepció la trobarem a les zones de l’interior amb boira, on els termòmetres quedaran clarament més frenats. 

Pel que fa a les mínimes, pujaran una mica més i hi haurà molta inversió tèrmica, amb més fred nocturn a les vall i planes de l’interior i del Pirineu i temperatures més altes a les parts elevades de les muntanyes. La majoria de valors es mouran entre els 6º i els 11º al litoral i prelitoral, però quedaran per sota a l’interior amb algunes glaçades. 

Els núvols alts i prims faran que continuï el cel rogent al matí i vespre
Els núvols alts i prims faran que continuï el cel rogent al matí i vespre | Jordi Rodoreda

 

Temps molt tranquil durant el pont de la Puríssima

Molta gent comença un pont de 4 dies a partir de dijous, i sembla que el temps respectarà força aquests dies de festa. El sol seguirà dominant amb el pas de bandes de núvols alts i prims i un ambient inclús càlid per l’època, tot i que les temperatures aniran baixant progressivament durant el cap de setmana. Les boires seguiran ben presents a l’interior, algunes de les quals seran persistents amb més fred de dia.


Comentaris

envia el comentari