Catalunya Diari

Bones notícies pels amants de la primavera aquesta setmana després de l'última fuetada hivernal

Tot i més bonança de dia, les nits continuaran sent fredes, compte amb els refredats. L’anticicló dominarà la setmana en què canviem d’hora

Imatge d'una sortida de sol a Calella, Maresme
L'anticicló i la bonança als migdies dominaran aquesta setmana | Miguel Ángel Ciudad

L’última fuetada de l’hivern ens ha portat un primer cap de setmana de primavera marcat pel fred intens i de cru hivern de nit, que ha provocat glaçades a tot l’interior, cosa molt negativa per a la pagesia a aquestes alçades de l’any. Tot i això, el diumenge han remuntat clarament els termòmetres al migdia. Un ambient nocturn atípic per l’època que anirà clarament a la baixa aquesta setmana, ja que, si bé es mantindrà el fred de nit, de dia tindrem una sensació més primaveral i normal de finals de març. Molt contrast tèrmic entre el dia i la nit, compte amb els refredats. Tot plegat amb un anticicló que garantirà un temps molt tranquil durant la majoria dels dies. El proper cap de setmana canviarem l’hora i entrarem a l’horari d’estiu. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dilluns 22 de març

El primer dia de la setmana, el dilluns 22 de març, el començarem amb molt fred a primera hora, amb glaçades que tornaran a aparèixer en zones interiors, on la majoria de mínimes es mouran entre els -2º i 4º. Les més altes les trobarem a la costa, on se situaran entre els 3º i 8º tan sols. No obstant, de dia tornarà a fer molta bonança amb la majoria de màximes entre els 14º i 19º, tot i que a les Terres de l’Ebre i al pla de Lleida ja es podrien assolir els 20º o 21º.

Mapa de previsió a Catalunya el 22 de març del 2021
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Un ambient més primaveral als migdies que anirà acompanyat de sol en conjunt i tan sols algunes bandes de núvols alts i prims i algunes nuvolades inofensives a punts de muntanya. La nevada intermitent i els núvols de la cara nord del Pirineu aniran clarament a menys i les precipitacions marxaran a partir de mig matí. Pel que fa al vent, la tramuntana continuarà a l’Empordà i als cims del Pirineu amb alguns cops forts, mentre que el mestral anirà a la baixa a l’Ebre. Segueixen algunes alertes actives en aquest sentit per part del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC): 

Mapa d'alertes per vent fort a Catalunya el 22 de març del 2021
Mapa d'alertes per vent fort aquest dilluns | Catalunya Méteo

Dimarts 23 de març

De cara al dimarts, 23 de març, l’anticicló continuarà dominant amb sol i bandes de núvols alts i prims inofensius. Tan sols hi haurà algunes boires matinals en fondalades interiors i núvols baixos puntuals en trams de la costa, sobretot a primeres hores. Creixeran nuvolades de tarda a zones de muntanya del Prepirineu i prelitoral, poca cosa tot plegat. Poca cosa i calma per aprofitar amb temperatures que pugen una mica de nit, tot i mantenir-se fredes, i segueixen agradables al migdia. La tramuntana i el mestral desapareixeran del tot.

Dimecres 24 de març

El temps no es mou ni una coma de cara al dimecres, 24 de març, ja que continuarà el sol amb menys bandes de núvols alts i prims. Tan sols hi haurà nuvolades de tarda inofensives a punts de muntanya, sobretot del Pirineu. Les temperatures encara pujaran més i al migdia s’assoliran o se superaran els 20º a moltes comarques, sobretot de la meitat sud i del prelitoral.

Dijous 25 de març

Pel que fa al dijous, 25 de març, el pas d’un petit front faria augmentar més els intervals de núvols, sense descartar alguns ruixats febles o plugims a la tarda al Pirineu i a la zona dels Ports. Poca cosa en general i força calma, tot i que, en conjunt, seria un dia una mica menys lluït. Les temperatures es mantindran semblants amb ambient molt agradable al migdia.

Divendres 26 de març

Divendres, 26 de març, arribarien alguns canvis, ja que la inestabilitat podria anar a més i, malgrat que tindríem un matí plàcid, a la tarda les nuvolades creixerien amb més ganes a punts de muntanya amb xàfecs i algunes tempestes que guanyarien extensió al Pirineu, Prepirineu, Ports i alguns punts de l’interior. Temperatures una mica més baixes.

Cap de setmana del 27 i 28 de març

Finalment, el cap de setmana del 27 i 28 de març estarà marcat per la bonança, tot i que encara quedaran xàfecs de tarda al Pirineu i Prepirineu, sobretot dissabte. Les temperatures poden baixar una mica més, però l’ambient primaveral ha vingut per quedar-se definitivament.

Atenció perquè la matinada de diumenge canviem l’hora i entrarem a l’horari d’estiu. D’aquesta manera, a les 02:00h de la matinada haurem d’avançar els rellotges a les 03:00h. Dormirem una hora menys aquella nit, però això farà que, a partir de llavors, el sol surti més tard, però es pondrà també més tard. És a dir, guanyarem hores de llum al vespre.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari