Catalunya Diari

Calor més suportable el cap de setmana, però per poc temps

Les temperatures màximes baixaran lleugerament, però seguirà l’ambient d’estiu i xafogós. Els ruixats no marxen del nord, però la setmana que ve l’ambient serà més tòrrid

Imatge d'una sortida de sol contemplada per un pescador a Fuengirola, Màlaga
El sol i la calor continuen el cap de setmana, però amb alguns canvis | Mari Cortés

El temps seguirà molt estiuenc aquest cap de setmana, però hi haurà petits canvis en alguns punts. Per començar, les temperatures màximes baixaran una mica dissabte i es mantindran semblants diumenge, amb calor una mica més suportable. Es mantindran alguns ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu que diumenge arribarien a més zones del nord. Tot plegat a l’espera que la setmana que ve la calor sigui més intensa i potser tinguem els valors més alts del que portem d’any.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dissabte 27 de juny

Entre la matinada i primeres hores del dissabte, 27 de juny, ens creua un front molt desgastat que no deixarà pluja més enllà d’algun ruixat desgastat a Ponent o Pirineu. El més destacable serà l’augment dels intervals de núvols, que poden provocar que les mínimes no baixin tant i que, per tant, la nit sigui més xafogosa i calorosa, especialment a la costa, on la nit tornarà a ser tropical a molts punts.

Mapa de previsió a Catalunya el 27 de juny del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

No obstant, les temperatures màximes baixaran una mica arreu, amb el descens més clar al Pirineu. Molts valors entre 26ºC i 32ºC, inclús una mica més baixes a la zona pirinenca, amb calor una mica més suportable, però segueix la xafogor i l’ambient de ple estiu. Al matí podem quedar restes de núvols entre Barcelona i Girona, però el sol dominarà, a l’espera que a la tarda hi hagi alguns ruixats al Pirineu i Prepirineu.

Diumenge 28 de juny

De cara al diumenge, 28 de juny, el dia serà força tranquil amb sol a gran part del territori i amb calor i xafogor que seguiran amb els valors del dissabte, però hi haurà algunes novetats. Hi haurà més intervals de núvols a les comarques de Girona i zones properes, mentre que a la tarda els ruixats del Pirineu i Prepirineu poden arribar a més punts del nord de la Catalunya Central i d’àrees gironines, tot i que no sembla que hi hagi d’haver grans tempestes.

Fora d’aquestes excepcions, el dia serà força aprofitable en general amb sol i calor, mentre que durant tot el cap de setmana poden aparèixer núvols baixos en trams de la costa a primeres i últimes hores, especialment a l’àrea de Tarragona.

La calor no dona treva la setmana que ve

De cara a la propera setmana, sembla que podríem tenir les temperatures més altes del que portem d’any, ja que entre dilluns i dijous els termòmetres pujaran encara més amb calor de canícula arreu. De fet, a zones de Ponent i de la vall de l’Ebre poden registrar entre 37ºC i 39ºC, amb sol en conjunt i alguns ruixats de tarda al Pirineu.


Comentaris

envia el comentari