Catalunya Diari

Canvi radical de temperatures aquest dimecres, a l'espera del pic de 'calor'

Les TºC faran un clar salt cap amunt i els núvols deixaran pas a més estones de sol, però no arreu

Imatge d'una sortida de sol entre núvols
El sol dominarà cada cop més a mesura que avancin les hores | Xavi Cabo

Aquest dimarts encara hi ha hagut alguns intervals de núvols a molts indrets de la costa on les temperatures han quedat força frenades, però aquest pròxim dimecres, 27 de gener, serà radicalment diferent i tindrem unes temperatures molt més elevades. La suavitat tèrmica dominarà a les hores centrals del dia i els termòmetres contrastaran amb els valors més hivernals que hem tingut aquest dimarts. Un ascens de temperatures que tindrà continuïtat a partir de dijous, quan tindrem les temperatures més elevades de tot l'hivern d'enguany i és que fins i tot, es podria assolir algun rècord de temperatura màxima per un mes de gener en alguns indrets de la costa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Cada vegada més sol

Pel que fa a l'estat del cel d'aquest dimecres, 27 de gener, els intervals de núvols seguiran presents al matí al nord-est i només hi haurà núvols alts a la resta amb algunes boires o núvols baixos a l'altiplà central. A la tarda hi haurà més clarianes arreu i ja no esperem precipitacions, fora del Pirineu, on nevarà només per sobre dels 2.000 metres al vessant nord tota la jornada, per sota serà pluja. A la resta, el cel estarà més trencat amb moltes més estones de sol i el vent tornarà a anar a més als dos extrems de Catalunya.

Mapa del temps a Catalunya pel dimecres 27 de gener del 2021
Els núvols alts seran molt abundants al matí, però a la tarda deixaran pas a més clarianes | Catalunya Diari

Canvi radical d'ambient

Si ens fixem en les temperatures, les mínimes quedaran semblants, però el canvi substancial es donarà a les hores centrals del dia. Les temperatures màximes pujaran clarament amb temperatures que a la costa, podrien pujar més de 5ºC. La majoria de valors diürns se situaran entre els 16ºC i els 20ºC, però més baixos al Pirineu a causa dels núvols i les precipitacions. Podrien quedar més baixes en zones de ponent també, on les boires o núvols baixos no acabaran de desaparèixer.

Pic de bonança atípica

Pel que fa a dijous i divendres els núvols aniran clarament a menys i els pròxims dies el que dominarà seran els núvols alts que només enteranyinaran el cel, però no impediran l'acció del sol. El més destacable dels dies següents sens dubte, seran les temperatures.

Aquest pròxim dijous s'enfilaran fins a valors al voltant dels 20ºC a molts indrets del litoral i prelitoral, però és que sobretot divendres, es podrien superar els 20ºC a gran part del litoral i prelitoral de Girona, Barcelona i Tarragona, on es podrien assolir els 24 o 25ºC de forma puntual en alguna raconada del sud. Ambient gairebé primaveral al centre de la jornada, però que no durarà gaires dies. En canvi, a ponent i a l'interior de Catalunya, les temperatures podrien quedar més frenades, al voltant dels 15ºC.


Comentaris

envia el comentari