Catalunya Diari

Canvi radical de temps a partir del final del cap de setmana: Previsió a Catalunya del 19 al 21 de febrer

Una borrasca acabarà de cop amb la calma d’aquests dies. Fins llavors, aprofitem l’ambient agradable fora de les zones amb núvols baixos i boires, sobretot de la costa

Imatge d'una cascada de boira a Collserola
La calma dominarà fins dissabte, però arriben canvis entre diumenge i dilluns | Alfons Puertas

El temps continuarà sota la influència de l’anticicló en l’inici del cap de setmana i, inclús, aquest divendres els núvols baixos costaners es trencaran més i les temperatures poden tocar sostre en algunes comarques, amb moltes màximes entre 16º i 21º. Dissabte es mantindrà una situació semblant, tot i que els núvols baixos i les boires poden anar a més al litoral. Unes boires que també continuaran al matí a molts punts amb molta humitat. Suavitat atípica en conjunt als migdies i més fresca arran de costa i al Pirineu. Tot plegat a l’espera d’un canvi important de temps entre diumenge i dilluns.

La formació d’una borrasca al sud de la península Ibèrica impulsarà vents d’entre llevant i gregal a casa nostra amb augment dels núvols i ventades localment intenses a la costa i en zones elevades el mateix diumenge, quan també podrien arribar els primers plugims locals. No seria fins dilluns quan tindríem el màxim d’inestabilitat amb més precipitacions, dia gris, dur temporal de mar, fortes ventades i baixada transitòria de les temperatures.  

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Divendres 19 de febrer

De cara al divendres, 19 de febrer, probablement serà el dia més tranquil i assolellat de la setmana. Els núvols baixos costaners es trencaran amb més ganes al centre de la jornada, sense acabar de desaparèixer, mentre que pràcticament no hi haurà núvols alts i prims. Atenció amb les boires matinals, seran abundants amb molta humitat.

El sol serà el clar dominador a la majoria de racons amb unes temperatures que encara pujaran una mica més al sud de Catalunya. Màximes d’entre 16º i 21º en conjunt, potser més baixes al Pirineu i arran de costa, on farà més fresca en comparació a la suavitat de la resta del territori. Nit amb fred moderat i molt poques glaçades. En definitiva, un dia anticiclònic per aprofitar.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 20 de febrer

Pel que fa a l’inici del cap de setmana, el dissabte, 20 de febrer, arrencarà amb pocs canvis. Els núvols baixos seran abundants al matí i, de nou, a partir del vespre a la costa, essent més trencats amb cel variable al migdia. Sol a la resta amb l’arribada de núvols alts i prims al llarg de la jornada per Ponent i boires matinals amb molta humitat a tot arreu. Temperatures sense grans canvis, potser més baixes a punts del litoral, on l’ambient serà més fresc que a l’interior.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de febrer del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 21 de febrer

El temps comença a canviar de cara al diumenge, 21 de febrer. A primeres hores encara hi haurà pocs canvis, amb núvols baixos a la costa i moltes boires matinals, així com sol i núvols prims que aniran a més. No obstant, la borrasca que es formarà al sud de la península Ibèrica començarà a impulsar vents d’entre gregal i llevant que agafaran força a la costa i meitat sud de Catalunya, localment amb algun cop fort a les comarques de Tarragona.

Tot plegat farà que els intervals de núvols vagin a més a causa de l’entrada dels vents més humits de mar cap a terra, sobretot al litoral. No es descarten els primers plugims a la Costa Brava o a les Terres de l’Ebre a la tarda, poca cosa de moment. Les màximes ja baixaran una mica.

Mapa de previsió a Catalunya el 21 de febrer del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

No serà fins dilluns que arribarà el plat fort del canvi de temps, amb un dia gris que deixarà pluges a diverses comarques. Sembla que, de moment, les precipitacions més probables s’esperen al Pirineu, comarques de Girona i Terres de l’Ebre, mentre que la part més activa es quedaria al País Valencià. No obstant, un petit gir dels vents pot fer decantar la balança, raó per la qual s’haurà d’anar seguint amb atenció l’evolució de les previsions. Tot plegat amb ventades fortes de llevant, temporal de mar i més fred o fresca al migdia. No obstant, a partir de dimarts la situació milloraria clarament i els termòmetres tornaran a pujar.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari