Catalunya Diari

Últims dies de monotonia aquest dimecres, abans dels importants canvis de temps

Els núvols baixos costaners i les boires guanyaran terreny, però amb unes temperatures que seguiran a l'alça

Imatge del castell de Cardona, al Bages, entre la boira
La boira i els núvols baixos aniran a més aquest dimecres, però amb temperatures encara més suaus | Montserrat Canal

Seguim molt pendents dels mapes del temps, ja que segueixen insistint amb un brusc canvi de temps a partir del dia de Nadal, que provocarà una davallada molt contundent dels termòmetres i, tal com anem dient des de fa dies, segueix en peu la possibilitat que aparegui la neu en cotes baixes en dies posteriors. Però mentre no arribi aquest canvi, aquest dimecres, seguirem amb temps ben tranquil dominat per l'anticicló que implicarà més boires a les fondalades de l'interior, sent persistents de nou al pla de Lleida, i més núvols baixos a zones litorals, amb un sol més esmorteït al migdia. Tot i això, les temperatures seguiran a l'alça i l'ambient encara serà més confortable, una bonança atípica que tindrà els dies comptats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Boires i núvols baixos que van a més

Pel que fa al dimecres, 23 de desembre, el dia començarà amb més boires arreu, tant a l'interior, com bancs de núvols baixos espessos a la costa, així com en fondalades del prelitoral i l'interior, sent de nou persistents durant tot el dia al pla de Lleida i que reduiran molt la visibilitat, compte en aquest sentit a les diferents carreteres. Durant el dia, la majoria de bancs de boira matinal es dissiparan i acabaran desapareixent al migdia, però en el cas del pla de Lleida, podrien ser persistents durant gran part del dia.

Els núvols baixos marxaran també de gran part del litoral, però quedaran alguns intervals de núvols tant a l'Ebre com a l'Alt Empordà, on podrien deixar el cel tapat bona part del dia. Tot i això, a la resta de Catalunya farà més sol, però quedarà un cel enterbolit per bandes de núvols prims que no portaran més conseqüències, no s'esperen pluges enlloc.

Mapa del temps a Catalunya el dimecres 23 de desembre del 2020
Els núvols baixos costaners i les boires a l'interior aniran a més, però les temperatures seguiran pujant | Catalunya Diari

Ambient encara més suau

Pel que fa al termòmetre, la presència d'aire càlid a capes mitjanes i altes acompanyat de vents del sud-oest farà que les temperatures segueixin pujant, tant les nocturnes com les diürnes, deixant un ambient càlid i atípic per l'època, però que tindrà les hores comptades. De nou es tornaran a superar amb facilitat els 15ºC a molts indrets de la costa i el prelitoral.

El vent de garbí seguirà bufant a les comarques de Girona, reescalfant l'ambient i fent que algun registre pugui fregar els 18ºC. Tot plegat contrastarà amb el pla de Lleida, on la boira persistirà durant tota la jornada, i per tant, quedarà un dia fred altre cop, amb temperatures clarament per sota dels 10ºC.

A les portes del canvi radical de temps en l'inici de festes

Aquest pròxim dijous, 24 de desembre, ja notarem els primers canvis del que serà un gran canvi de temps quant a temperatures, pel que fa a les precipitacions encara no està del tot clar com ens afectarà aquest canvi, però de moment, ja es pot confirmar que durant la nit de Nadal, els núvols guanyaran protagonisme i s'iniciaran els primers ruixats pel Pirineu, amb una cota de neu encara elevada al voltant dels 1.400 metres. Tot i això, durant el dia de Nadal, la cota de neu ja baixarà fins als 700 metres i haurem de veure si finalment hi ha precipitacions o no fora del Pirineu, alguns mapes donen alguns ruixats al voltant del litoral i prelitoral de Girona i Barcelona.

Amb tot, les temperatures cauran en picat el dia de Nadal i al llarg de Sant Esteve, serà quan notarem un ambient encara més fred, amb ventades als dos extrems del país que s'intensificaran i accentuaran la sensació de fred.

S'haurà de veure en pròxims dies com van evolucionant els mapes del temps, però l'episodi de fred rigorós sembla que tindrà continuïtat en dies posteriors i, de fet, noves borrasques provinents de nord d'Europa podrien deixar més ruixats que, barrejats amb el fred, podrien deixar més nevades a cotes força baixes, però encara és aviat per confirmar aquest pronòstic, seguirem molt pendents.


Comentaris

envia el comentari