Catalunya Diari

Canvis importants a la vista, però estiuet encara uns dies

Les temperatures baixaran a la costa aquest dijous, però es mantindran sense canvis a l'interior. Tot plegat amb sol i esperant canvis a partir de dissabte

Posta de sol des de Llagostera
Calma els pròxims dies, a l'espera de tempestes a partir de dissabte | Marc Gassó

Aquest dijous els termòmetres es tornaran a enfilar ben amunt, i localment es podrien tornar a fregar els 30ºC a Ponent i a les Terres de l'Ebre. A la costa, en canvi, baixaran les temperatures a causa de les marinades que seran més efectives. El temps seguirà ben tranquil fins dissabte. A partir de diumenge, seguim molt pendents dels canvis radicals que ens podrien visitar. Sembla que a partir de la segona meitat del dia, un front de ruixats i tempestes molt actius podria regar gran part del territori, portant-nos a més, un ambient altre cop més primaveral que no pas estiuenc. Caldrà estar atents a les pròximes actualitzacions dels mapes del temps.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Calma prèvia a les tempestes

De cara a aquest dijous, 7 de maig, ens llevarem amb un temps assolellat i amb un ambient altre cop molt càlid a gran part del territori català amb núvols prims a les terres de l'Ebre que no implicaran més conseqüències, però que s'aniran fent més espessos i abundants a més punts del país al llarg de la tarda.

D'altra banda, creixeran nuvolades a les comarques interiors de Tarragona, Girona i Pirineu especialment, on no descartem que es pugui deixar escapar alguna gotellada, fenòmens molt anecdòtics. El sol seguirà dominant a gran part de la costa i prelitoral, i també a l'interior, fins a últimes hores del dia amb molts núvols alts i prims, però sense pluges.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest dijous 7 de maig a Catalunya | Catalunya Diari

Els termòmetres podrien pujar una mica més, sobretot a ponent, on han quedat més frenades aquest dimecres. A gran part de l'interior, els termòmetres es mantindran sense canvis significatius, però baixaran lleugerament a la costa, on les marinades seran més efectives. La majoria de màximes continuaran situant-se entre els 25ºC i 28ºC, si bé a l'interior de la depressió central i terres de l'Ebre es podrien tornar a superar els 30ºC puntualment.

La calorada s'acabarà de forma radical

En dies posteriors, el sol i la calor seguiran sent els clars protagonistesfins diumenge, quan sembla que podria visitar-nos un nou embossament d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera que faria baixar els termòmetres deixant uns valors més normals a gran part de Catalunya i també xàfecs i tempestes, però fins dissabte, seguirà imposant-se l'ambient estiuenc arreu. 

Situació de tempestes fortes diumenge

Així doncs, es va confirmant el pronòstic a partir de diumenge. Un embossament d'aire fred en alçada s'escolarà pel Cantàbric i es podria instal·lar al voltant de Terol. Aquest fet provocarà que es formi una borrasca al Mediterrani, entre les Balears i la costa catalana que ens enviaria altre cop vents humits i càlids, que en contrast amb l'aire fred de les capes més altes de l'atmosfera, acabaria provocant un temps molt més inestable amb pluges, tempestes fortes i unes temperatures clarament més baixes, altre cop típiques de primavera, més que no pas estiu. Tot i això, fins dissabte seguirem amb l'ambient atípic plenament estiuenc durant el dia amb matinades poc fredes.

El temps a Barcelona

Seguirà l'ambient estiuenc a Barcelona al llarg d'aquest dijous, però els termòmetres recularan lleugerament a causa de les marinades. Divendres, reculen una mica més els termòmetres, tot esperant el descens definitiu de diumenge amb l'arribada de tempestes.

El temps a Tarragona

La calor i xafogor també serà la clara protagonista d'aquest dijous a la ciutat de Tarragona, amb valors que fregaran els 25ºC, mentre que a partir de finals de setmana afluixarà una mica amb l'arribada de possibles noves pluges i tempestes.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps seguirà estiuenc, però amb més nuvolades de tarda a mesura que avanci aquest dijous. Les TºC podrien pujar fins a tocar dels 28ºC al migdia.

El temps a Lleida

Dijous de ple estiu a la ciutat de Lleida amb temperatures que se situaran al voltant dels 30ºC. El sol dominarà durant tota la jornada amb una matinada molt poc freda.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol i la calor atípica també seran els protagonistes de forma clara aquest dijous. Les temperatures rondaran o superaran els 25ºC de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un dijous molt plàcid i amb aires d’estiu amb molta calor per l’època i sol que dominarà arreu. Se superaran còmodament els 25ºC al migdia.


Comentaris

envia el comentari