Catalunya Diari

Canvis en les TºC i ruixats en algunes comarques el cap de setmana: Temps a Catalunya el dissabte 26 de febrer

Una petita bossa d’aire fred portarà alguns canvis entre dissabte a la tarda i diumenge

Imatge d'un cel carregat de núvols al Garraf
Les nuvolades aniran a més en algunes comarques el cap de setmana | @Ely_Sunsets

El pas d’una petita bossa d’aire fred provinent dels Alps farà que hi hagi petits canvis en el temps aquest cap de setmana a casa nostra, l’últim del mes de febrer. La línia frontal fregarà el nord de Catalunya entre dissabte a la tarda i diumenge al matí, però serà suficient per inestabilitzar una mica el temps, inclús més del que pensàvem en un principi.

Ja dissabte a la tarda i vespre hi haurà nuvolades amb algun primer ruixat o plugim al nord-est i al Pirineu i Prepirineu oriental, mentre que la matinada i matí de diumenge aquests xàfecs poden aparèixer també a la cara sud de la resta de la serralada pirinenca, meitat nord de la Catalunya Central i algunes comarques de l’oest. Compte perquè encara hi ha pols africana en suspensió i poden anar acompanyats de fang. Poca cosa en general i passaria ben ràpid, tot i que a la tarda encara quedaria algun ruixat al nord-oest.

Durant tot el cap de setmana seguirien apareixent núvols baixos i boires a la costa, prelitoral i punts de l’interior, trencant-se més al centre del dia. En definitiva, en la línia del que estem vivint tota la setmana. Tramuntana dissabte a l’Empordà i mestral a primeres hores a l’Ebre. Les temperatures pujaran més a prop de la costa i a la meitat sud de Catalunya dissabte, però baixaran diumenge arreu amb ambient més fresc al migdia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dissabte 27 de febrer

De cara al dissabte, 27 de febrer, ens llevarem amb una situació molt semblant. Els núvols baixos i les boires seran presents a molts punts del litoral, prelitoral i interior, però entrarà el mestral feble tan sols al matí a l’Ebre i la tramuntana tota la jornada a l’Empordà, cosa que farà que, per exemple, a la costa tarragonina i de l’Ebre la nuvolositat sigui molt més trencada que els últims dies.

No obstant, a partir de la tarda començarà a arribar el canvi de temps i creixeran nuvolades al nord-est del territori i al Pirineu i Prepirineu de Girona on, a partir de llavors, apareixeran ruixats febles o plugims, més probables i destacables al Ripollès i nord d’Osona, però poden aparèixer sobretot del Maresme i Montseny cap al nord. Cota de neu de 1.600 metres.

Mapa de previsió a Catalunya el 27 de febrer del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

A més, creuaran núvols alts i prims, mentre que les temperatures pujaran transitòriament a la costa i a la meitat sud del territori, amb màximes molt agradables d’entre 15º i 20º. No obstant, ja baixaran i quedaran més curtes a zones del nord de Catalunya.

Recordeu que, al matí de dissabte, tindrem la Lluna plena del mes de febrer i l’última de l’hivern. Per tant, si els núvols o les boires no ho impedeixen, el millor moment per gaudir del fenomen serà la matinada de dissabte.

Diumenge 28 de febrer

L’últim dia del mes, el diumenge 28 de febrer, començarà mogut, amb nuvolades que deixaran ruixats o plugims de matinada i matí al Pirineu, Prepirineu, nord-est, meitat nord de la Catalunya Central i, puntualment, en alguns punts de l’oest de Tarragona i a Ponent. Poca cosa en general i passarà ràpid, però al terç nord del territori no es descarta algun xàfec més destacat. Cota de neu baixant de 1.600 a 1.400 metres.

A la tarda, l’embossament d’aire fred anirà marxant, però encara pot caure algun ruixat al Pirineu i Prepirineu de Lleida. Temperatures cap avall arreu, descens de 2 a 4 graus, més marcat al Pirineu i Tarragona i menys a la costa i prelitoral de Barcelona. Màximes d’entre 12º i 17º, però més baixes a zones del Pirineu.

Pocs canvis els dies vinents

De cara a la primera setmana de març, sembla que el temps serà força tranquil i més aviat anticiclònic. Seguirem amb els núvols baixos i boires, sobretot al matí, i més sol als migdies. Les temperatures no experimentarien grans canvis. No es descarta que, a finals de la propera setmana, comencin a arribar canvis més importants amb pluges i baixada dels termòmetres, però encara queden molts dies.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari