Catalunya Diari

Compte amb els refredats aquesta Castanyada: guerra entre l’estiuet i la tardor cada dia

Cada cop farà més bonança de dia, però les nits seguiran sent fresques o fredes a molts punts

Imatge d'una taula amb panellets i castanyes
La Castanyada d'enguany també tornarà a ser més càlida del que tocaria per les dates | Arxiu

Després de l'últim front atlàntic amb molt d'aire fred associat al seu darrere que ens va creuar aquest passat dilluns, 26 d'octubre, i ha provocat una forta baixada de les temperatures, sembla que, aquest fred, durarà poc. Aquest darrer canvi de temps va ser el darrer dels pròxims dies i és que l'anticicló sembla que es vol imposar d'una forma clara per aquest pròxim cap de setmana de la Castanyada d'enguany, del 30 d'octubre i l'1 de novembre

Al llarg dels pròxims dies, tindrem el temps més tranquil i assolellat des de finals d'agost i és que des de llavors que no teníem la presència d'un anticicló tan ferm com el que tindrem, tants dies. Aquest fet implicarà que les temperatures es recuperin notablement, assolint fins i tot valors per sobre del que tocaria per l'època. Als punts més càlids de l'interior de Catalunya podrien fregar o superar els 25ºC de cara al cap de setmana de la Castanyada, però tanmateix, les nits seguirà fent fresca o fred en alguns punts interiors. En definitiva, ens menjarem les castanyes amb jerseis i jaquetes de la nit del 31, però de dia podrem anar. Inclús, amb màniga curta. Ras i curt, tindrem un temps de molts refredats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Bonança diürna, però no ens fiem

Divendres serà una jornada encara amb un matí força fresc a la costa i fred a l'interior. La majoria de mínimes es mouran entre els 10ºC i els 15ºC a la costa, mentre que del prelitoral cap a l'interior, es mouran entre els 5ºC i els 10ºC. A les valls del Pirineu hi podrien tornar les glaçades, però a l'alta muntanya, a causa de la inversió tèrmica provocada per l'anticicló, ja no hi glaçarà. Aquests valors, sembla que es mantindran també durant la nit i matinada de dissabte i, en el cas de diumenge, podrien pujar lleugerament.

Durant el dia els termòmetres no pararan de pujar i cada dia farà més bonança, divendres ja se superaran els 20ºC pràcticament arreu, però és que dissabte i diumenge es podrien fregar o superar lleugerament els 25ºC al pla de Lleida, a les valls del Pirineu i Prepirineu i a molts indrets de les Terres de l'Ebre. 'Caloreta' al migdia en molts punts de l'interior. En canvi, a la costa sembla que hi haurà marinades i això faria frenar el termòmetre al voltant dels 20ºC a 22ºC.

Restes de núvols, però cada cop amb més sol

Quant a l'estat del cel, tot sembla indicar que fins divendres aniran passant bandes de núvols alts i prims. És probable que també es formin alguns bancs de núvols baixos matinals o boires de cara al cap de setmana, però es dissiparien ràpidament amb el pas de les hores.

Paral·lelament, és possible que apareguin les primeres boires matinals a la plana de Vic, Lleida o altiplà central, i fins i tot, zones del prelitoral, però en la majoria de casos, no seran persistents i s'esvairan al llarg dels matins. Tret d'això, tant dissabte com diumenge seran dies esplèndids, pràcticament sense núvols enlloc, tret de les boires matinals i per gaudir a l'aire lliure, esperant que la pandèmia no ens ho impedeixi de nou.


Comentaris

envia el comentari