Catalunya Diari

Primers canvis al cel aquest dimarts, a l'espera de les pluges

Les glaçades matinals tornaran a molts punts de l'interior, però ja farà més bonança al migdia

Imatge d'una sortida de sol entre núvols
Els cels radiants s'acabaran i aquest dimarts ja tindrem núvols alts que començaran a enteranyinar el cel | Xavi Cabo

Aquest dimarts, 24 de novembre, començarem a notar ja els primers canvis en l'estat del cel i és que ja no serà una jornada tan radiant i assolellada. Ja de bon matí hi haurà més núvols alts i prims que enteranyinaran el cel arreu de Catalunya i a últimes hores del dia, també n'arribaran de baixos pel litoral sud i central. Tot i això, a primeres hores del matí tornarem a tenir boires, però que s'esvairan ràpidament. Amb tot, les temperatures nocturnes començaran a pujar una mica i, de la mateixa manera, també ho faran les diürnes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pendents del possible temporal de pluges

Els dies vinents comencem a veure més clarament de quina manera ens podrà afectar la llevantada. En un primer moment, de cara a dimecres sembla que s'iniciaran ruixats pel litoral i prelitoral central i nord, però a la resta es mantindria un cel mig ennuvolat sense pluges, però amb vent de llevant i sud-est que anirà a més. El plat fort de la llevantada sembla que podria arribar entre dijous i el dissabte, quan les pluges podrien ser abundants a molts indrets, especialment, ara per ara, sembla que les més abundants es produiran al litoral i prelitoral de Girona i nord de Barcelona, sent més febles a la resta. Sembla que a l'interior, malauradament, poc hi plourà

Primers canvis al cel

Abans del possible temporal, aquest dimarts, 24 de novembre, ja apreciarem com el temps comença a canviar. Hi haurà més núvols alts que cobriran el cel a gran part del territori català, però sense tapar l'acció del sol. De cara a la tarda, a més dels núvols alts, arribaran també de baixos sobretot a la costa sud i central, però de moment, no portaran conseqüències. Les boires com dèiem, seran també menys abundants i es dissiparan molt ràpidament a primeres hores del dia. A la resta del territori català seguirà el sol combinat amb núvols alts, però sense més conseqüències, de moment.

Mapa del temps a Catalunya pel dimarts 24 de novembre del 2020
Els núvols alts aniran a més i a última hora també n'hi haurà de baixos al litoral central i sud | Catalunya Diari

Temperatures molt contrastades, però més bonança diürna

Les temperatures seran més contrastades, ja que per una banda, a primeres hores del dia seguirà fent fred a molts indrets del prelitoral i l'interior amb glaçades que es repetiran una jornada més, però durant el dia, les temperatures pujaran més i ja superaran els 15ºC a molts més indrets. En general es mantindran els valors de 14ºC a 18ºC a molts trams de la costa i el prelitoral, fins i tot, valls del Pirineu, mentre que a l'interior es mouran entre els 12ºC i els 16ºC. Al Pirineu, la inversió tèrmica seguirà sent la clara protagonista de la jornada,

Les possibilitats de la llevantada, augmenten

De cara a les pròximes jornades, a partir de dimecres, els núvols aniran clarament a més arreu i ja es produiran les primeres pluges a molts trams de la costa i prelitoral central i nord, tot i que seran en general febles. L'altre factor destacable de la jornada de dimecres serà el vent de sud-est que anirà guanyant protagonisme a mesura que avanci la jornada.

Entre dijous i dissabte sembla que podríem tenir el gruix del temporal de llevant amb tots els seus ingredients: temporal de mar, ventades i pluges intenses en alguns trams del litoral i prelitoral. Tot i això, sembla que aquest últim aspecte és el que pot fluixejar més dels tres i és que no sembla que les pluges hagin d'afectar a tot Catalunya per igual, seran més intenses al litoral i prelitoral i més febles com més a l'interior.


Comentaris

envia el comentari