Catalunya Diari

Calma tensa el cap de setmana a l'espera de pluges generals: El Temps a Catalunya el dissabte 20 de febrer

Els núvols baixos aniran a més el cap de setmana i les pluges arribaran acompanyades de fang a últimes hores de diumenge

Boires matinals des de Cardona amb pols en suspensió
Les boires aniran a més al llarg d'aquest cap de setmana a l'espera d'un temporal de pluges | Montserrat Canal

L'anticicló seguirà sent el clar protagonista d'aquest cap de setmana amb un dissabte que començarà de nou amb moltes boires a l'interior i núvols baixos que seran presents a tota la costa sense excepcions. Tot i això, tal com ha passat aquest passat divendres, a partir de migdia els núvols i les boires es trencaran i deixaran pas a un dia totalment assolellat acompanyat de pols en suspensió, però amb temperatures que començaran a recular, especialment a la meitat sud del país.

El vent del sud-est també començarà a guanyar força tant a la Costa Brava com a les Terres de l'Ebre i als cims del Pirineu, on bufarà especialment fort. Tot plegat, esperant un diumenge més inestable amb més núvols arreu i el vent que seguirà guanyant protagonisme a tot el país, però sent especialment fort al sud. A últimes hores de la jornada, arribaran les primeres pluges als dos extrems del país, que en un principi, podrien anar acompanyades d'una gran quantitat de fang. Per tant, recomanem que entreu els cotxes al garatge aquells que en tingueu, guardeu la roba estesa, així com treure objectes de l'aire lliure, terrats o jardins, per tal que no quedin ben bruts.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Més boires matinals i núvols baixos a primera hora

Pel que fa a estrictament el dissabte, 20 de febrer, començarà com dèiem amb núvols baixos i boires que seran abundants al matí i, de nou, a partir del vespre, però amb un dia molt més assolellat arreu al migdia. Sol a tot l'interior amb l’arribada de núvols alts i prims al llarg de la jornada per Ponent. Pel que fa a les temperatures es mantindran sense grans canvis, si bé baixaran a punts del litoral i prelitoral sud, on l’ambient serà més fresc que a l’interior, a causa dels vents més marítims que guanyaran protagonisme.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de febrer del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Preludi del canvi de temps

El cap de setmana acabarà amb un diumenge, 21 de febrer, que començarà de nou amb molts núvols baixos a la costa i moltes boires matinals, així com sol i núvols prims que aniran a més. Tot i això, la borrasca que es formarà al sud-est de la península Ibèrica començarà a impulsar vents de llevant que guanyaran protagonisme a tot Catalunya, i ja localment amb algun cop fort a les comarques de Tarragona. Les temperatures seguiran anant a la baixa.

Tot plegat farà que els núvols vagin a més arreu, sobretot al litoral i no es descarten els primers plugims a la Costa Brava o a les Terres de l’Ebre a partir del vespre, poca cosa de moment, ara bé, vindran acompanyats de molt fang a causa de la pols en suspensió acumulada d'aquests dies, sobretot al Pirineu, on segons els mapes del temps hi haurà més concentració de pols en suspensió. Per tant, no seria d'estranyar, que durant les primeres hores de dilluns tornéssim a veure el Pirineu tenyit d'un to marronós a les pistes d'esquí.

Temporal de pluges a la vista

El canvi de temps més destacable arribarà a partir d'aquest inici de la setmana vinent amb un dilluns que serà passat per aigua a pràcticament tot Catalunya. En un principi, encara podria anar acompanyada de fang, però amb el pas de les hores ja acabarà sent neta, especialment a partir del migdia. Si els mapes tenen raó, ara com ara, tot sembla indicar que les pluges més intenses i abundants caurien al litoral i prelitoral, però també seran abundants a molts indrets de l'interior i al Pirineu. Tot plegat s'haurà d'anar veient com evoluciona la situació amb l'actualització dels mapes del temps, ja que petits moviments del centre de la borrasca ubicada al sud-est peninsular, poden fer canviar substancialment el pronòstic.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari