Catalunya Diari

Nova calorada aquesta setmana amb les TºC més altes de l’any: Temps a Catalunya del 29 de juny al 5 de juliol

Les temperatures tocaran sostre dimecres amb valors que fregaran els 40ºC al pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre

Imatge del sol en un dia canicular d'estiu
La calor s'intensificarà i serà la gran protagonista d'aquesta setmana | Twitter

El temps dominant de les darreres jornades de sol i calor intensa arreu del territori també serà el predominant de cara a aquesta setmana vinent. I no només això, sinó que sembla que a partir de dimecres podriem tenir un pic de calor a Catalunya amb les temperatures més altes del que portem d'any. Es podran superar els 30ºC a la mateixa línia de la costa, els 35ºC al prelitoral i a l'interior, sobretot al pla de Lleida i interior de les terres de l'Ebre podrien acostar-se o superar lleugerament la marca dels 40ºC.

Dilluns 29 de juny

El primer dia de la setmana, 29 de juny, vindrà marcat pel sol radiant a la majoria de comarques i la calor que tornarà a ser la protagonista. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos matinals a la costa i a punts del nord-est, mentre que a la tarda creixeran nuvolades al Pirineu que, a tot estirar, deixaran alguna gotellada aïllada, res a veure amb els ruixats d'aquest diumenge passat.

Mapa del temps a Catalunya pel pròxim dilluns 19 de juny del 2020
Previsió de símbols a Catalunya per aquest pròxim dilluns | Catalunya Diari

Les temperatures es mantindran molt similars o pujaran una mica a la costa. Màximes d’entre 27ºC i 32ºC en conjunt, més altes a Ponent i l’Ebre, on es poden fregar de nou els 35ºC. Al litoral i al Pirineu es quedaran entre 26ºC i 28ºC, però amb xafogor marcada a prop del mar. Vent als dos extrems del territori al matí.

Dimarts 30 de juny

De cara al dimarts, 30 de juny, tornarem a repetir el mateix patró de temps amb sol i calor intensa que, inclús, serà una mica més pesada, així com la xafogor. Les temperatures faran un primer salt cap amunt amb valors que superaran en més ocasions els 35ºC. Temps típic per l’època. Tan sols a la tarda es pot escapar alguna gotellada al Pirineu. Tot esperant el pic de calor que arribaria dimecres

Dimecres 1 de juliol

L'arribada del nou mes ho farà amb un pic de calor. Tornarà a ser una jornada molt plàcida marcada pel sol i la calor arreu. No obstant, a la tarda sembla que hi haurà alguns ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu. Poca cosa en general. El més destacable de la jornada seran els termòmetres, tocaran sostre amb valors que fregaran o superaran lleugerament els 40ºC. Les màximes superaran fàcilment els 30ºC a gran part del litoral, amb ambient tòrrid del prelitoral cap a l'interior, on es rondaran els 35ºC.

Dijous 2 de juliol

De cara al dijous, 2 de juliol, el temps no es mourà pràcticament ni una coma, però amb menys calor. El sol dominarà en conjunt amb gran part de l’interior encara pel damunt dels 35ºC. Tan sols hi haurà algunes nuvolades de tarda al Pirineu amb ruixats que seguiran sent els protagonistes de les tardes. Com a petita novetat, podrien afectar també a comarques interiors de Girona.

Divendres 3 de juliol

Pocs canvis també de cara al divendres, 3 de juliol, amb sol que continuarà i calor, però ja més moderada, se suavitzarà força. La majoria de màximes se situaran entre els 26ºC i 30ºC, més altes a Ponent, vall de l’Ebre, on encara podrien fregar els 35ºC. Possibles ruixats de tarda aïllats al Pirineu.

Cap de setmana del 4 i 5 de juliol

Sembla que el cap de setmana estarà marcat per l’arribada d'una petita bossa d'aire fred en alçada que farà que, entre dissabte i diumenge, els núvols vagin a més i els ruixats i tempestes apareguin a molts punts de l’interior, Pirineu i Prepirineu, sobretot a les tardes i difícilment a la costa. La calor, la xafogor i l’ambient plenament estiuenc continuaran.


Comentaris

envia el comentari