Catalunya Diari

Clara millora del temps a l’espera de més primavera

Cel canviant amb més estones de sol i les ventades pràcticament desapareixen. TºC semblants però dijous es tornen a disparar els termòmetres

Mapa de símbols per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | CATALUNYA MÉTEO

El temps es tranquil·litza clarament aquest dimecres, 4 de març, amb la baixada clara del vent, especialment a partir de mig matí. El cel continuarà força canviant però sembla que el sol agafarà una mica més de protagonisme. Temperatures encara estables amb ambient més aviat fred, però de cara a dijous es dispararan. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Vent a la baixa

Pel que fa al vent, de matinada i fins a mig matí encara hi haurà ràfegues fortes a la meitat sud de Catalunya i al nord, però la tendència serà que el vent vagi encalmant a partir de migdia.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya manté les alertes per fort vent fins a primeres hores del matí. No obstant, sembla que les ventades que hem tingut aquestes últimes hores es poden tornar a repetir al llarg de la setmana, sobretot divendres.

Imatge de les alertes a Catalunya
Les ventades fortes es mantindran activades fins a primeres hores del dimecres | SMC

Segueix el cel canviant

Si ens fixem en l’estat del cel, seguirà força canviant amb sol i núvols, però sembla que l’ambient assolellat guanyarà protagonisme. En conjunt no s’esperen precipitacions, però durant la primera meitat del dia encara cauran alguns ruixats poc importants al nord de Lleida i punts del Pirineu que aniran a la baixa.

Temperatures frenades

Pel que fa a les temperatures, seguiran força frenades tot i que pujaran una mica, amb la majoria de màximes entre 13º i 18º, més baixes al Pirineu. Un ambient més hivernal que no pas primaveral. Ens haurem d’abrigar a primeres hores del matí, mentre que hi haurà algunes glaçades al Pirineu i en fondalades de les comarques interiors més properes.

‘Calor’ dijous i més canvis

De cara al dijous, la notícia seran les temperatures, que es tornaran a disparar amb ambient primaveral, ja que moltes màximes s’aproparan o superaran lleugerament els 20º pel vent més reescalfat del sud i ponent. Divendres tornarien a baixar clarament els termòmetres amb nous xàfecs. Per tant, seguirem amb aquest temps canviant i molt boig que, de ben segur, farà variar les previsions d’un dia per l’altre.

El temps a Barcelona

Temps més tranquil a la capital catalana amb vent que afluixa clarament i cel canviant però amb més presència del sol. Fred a primeres hores i temperatures un pèl més altes al migdia a l’espera de més bonança dijous.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, el temps estarà molt més tranquil amb una clara afluixada del vent i cel variable. Les temperatures es mantenen una mica més altes a l’espera d’una clara pujada dijous.

El temps a Girona

Dimecres força tranquil a la ciutat de Girona amb molt poc vent i cel canviant però sense pluja, amb temperatures fredes a primera hora i frenades al migdia. Els termòmetres es disparen de cara a dijous.

El temps a Lleida

Més calma també a la ciutat de Lleida, on predominarà el cel canviant, alguns ruixats a les comarques del nord i temperatures semblants o més altes. Dijous torna l’ambient més primaveral en general.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà força tranquil dimecres amb cel variable, temperatures semblants i vent fluix en conjunt. Dijous torna l’ambient primaveral.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també s’hi espera una jornada força tranquil·la amb cel canviant, temperatures més suaus i vent que perd tot el protagonisme. Termòmetres amunt el dijous.


Comentaris

envia el comentari