Catalunya Diari

Clara millora del temps i es confirmen més canvis els propers dies: Previsió a Catalunya el dimecres 3 de març

La pols en suspensió no desapareix, però el sol dominarà dimecres molt més que en les últimes hores

Imatge d'una sortidqa de sol a Tossa de Mar
El sol guanyarà clarament protagonisme aquest dimecres | Robby Geebelen

El temps ha estat molt apagat aquest dimarts a causa de l’arribada d’una nova irrupció de pols africana que ha empitjorat la qualitat de l’aire i ha deixat cels marronosos i brutícia a molts punts, així com molts núvols i alguna gotellada de fang. La situació millorarà clarament de cara al dimecres, 3 de març, amb l’obertura de moltes més clarianes.

No obstant, hi haurà núvols baixos i boires al matí a la costa, prelitoral i zones de l’interior, sobretot de Ponent, però s’acabaran trencant força, tot i que no acabaran de desaparèixer del tot d’algunes zones, sobretot de l’Ebre, Empordà o muntanyes prelitorals. També creixeran nuvolades de tarda al voltant del Pirineu i Prepirineu amb temperatures que patiran pocs moviments. Es van confirmant canvis en forma de ruixats i d’una baixada de les temperatures en dies vinents.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Mapa de previsió a Catalunya el 3 de març del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Més sol arreu

La gran novetat meteorològica del dimecres serà la gran obertura de clarianes després d’unes hores molt grises. El sol sortirà a la majoria de comarques al llarg del dia i serà una jornada més aprofitable. No obstant, hi haurà nous núvols baixos i boires matinals al litoral, prelitoral i punts de l’interior, sobretot de Ponent, però la tendència serà que es trenquin. Tan sols en alguns trams de la costa (sobretot de l’Ebre i Empordà) i en muntanyes prelitorals no acabaran de desaparèixer del tot.

D’altra banda, hi haurà nuvolades de tarda al Pirineu i Prepirineu, sobretot l’oriental, així com a l’interior del nord-est de Catalunya. No es descarta algun ruixat aïllat o gotellades en aquests punts, poca cosa tot plegat, però allà on caiguin ho faran en forma de fang, ja que continua la pols africana en suspensió amb cels terrosos. També creuaran alguns núvols alts i prims decoratius i el vent de llevant perdrà força.

Segueixen els migdies suaus

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants o pujaran una mica de dia amb un ambient, en general, força agradable o poc fresc. La majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º, tot i que poden quedar lleugerament més baixes en alguns trams de la costa sud i a l’Altiplà Central. Les mínimes baixaran una mica amb ambient fred moderat, però sense glaçades fora de zones molt concretes del Pirineu. Valors, tant de dia com de nit, dignes de principis de primavera.

Nous canvis a la vista

A poc a poc, els mapes van confirmant un canvi de temps de cara als propers dies, sobretot entre divendres i el cap de setmana. Seria llavors que els xàfecs anirien a més a diverses comarques, sobretot a les tardes i a la meitat nord de Catalunya, però encara s’ha d’acabar de perfilar on pot acabar plovent. En tot cas, sembla més aviat una situació de ruixats aquí i allà. Amb tot, les temperatures baixarien amb ambient menys agradable. Ho haurem d’anar seguint amb atenció.

  • Recordeu que podeu veure el programa setmanal de la previsió del temps a la carta cada dijous en directe al nostre Facebook

Comentaris

envia el comentari