Catalunya Diari

Torna la calor atípica en una setmana gairebé estiuenca

El sol dominarà arreu tota la setmana només amb algunes nuvolades de tarda al Pirineu i TºC que tornaran a superar els 30ºC en alguns indrets de l'interior

Imatge d'un termòmetre en plena onada de calor
La calor anirà clarament a més aquesta propera setmana | Arxiu

L'ambient estiuenc arribarà aquesta setmana per quedar-se a gran part de Catalunya fins al pròxim cap de setmana. L’arribada d’una nova massa d’aire clarament més càlida a principis de setmana, es barrejarà amb una nova entrada càlida provinent del nord d’Àfrica a finals de setmana que farà que els termòmetres no parin de pujar a l’interior, on localment es poden superar els 30ºC a partir de dimecres.

A la costa, els termòmetres començaran a pujar també a partir d'aquest mateix dilluns i en dies posteriors, on s'assoliran també els 25ºC. Tot plegat amb força sol, alguns núvols alts i només hi haurà alguns ruixats de tarda al Pirineu, durant algunes tardes, sense precipitacions a la resta. Tot i això, a finals de setmana es comença a veure la possibilitat que baixin més les temperatures amb l'arribada de pluges, fet que s'haurà d'anar confirmant en jornades posteriors. Però de moment, la dinàmica primaveral de les últimes jornades de ruixats i fresca desapareix completament. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dilluns 18 de maig

De cara al dilluns, 18 de maig, el temps serà assolellat arreu amb algunes nuvolades encara a les comarques gironines al matí, però desapareixent al llarg de la jornada. Els termòmetres pujaran una mica més, també a la costa, on han quedat més frenades aquest diumenge. La majoria de màximes continuaran situant-se entre els 22ºC i 25ºC, si bé a Ponent i vall de l’Ebre es podran superar els 25ºC. Sol arreu i nuvolades de tarda molt esquifides al Pirineu, amb algun ruixat tímid. 

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest dilluns 18 de maig a Catalunya | Catalunya Diari

Pel que fa a les temperatures, pujaran en general arreu i la sensació de xafogor començarà a aparèixer en algunes zones de la costa. La majoria de màximes se situaran entre els 23ºC i 25ºC, mentre que les mínimes seran semblants o més altes amb ambient ja molt suau a primeres hores.

Dimarts 19 de maig

Si ens fixem en la previsió del dimarts, 19 de maig, sembla que iniciarem el pic de calor, amb moltes màximes entre 26ºC i 30ºC, localment més altes a la vall de l’Ebre i a les terres de ponent. Ambient estiuenc totalment atípic per l’època que deixarà els termòmetres més de 5ºC per sobre del que tocaria ara. Tot plegat amb sol en conjunt, algunes nuvolades de tarda al Pirineu que deixaran algun ruixat escadusser i núvols prims a la resta, però no implicaran més conseqüències.

Dimecres 20 de maig

Dimecres, 20 de maig, el sol seguirà dominant arreu amb nuvolades de tarda que de nou, quedaran concentrades al Pirineu, mentre que a la resta el sol es combinarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims que enterboliran el cel en nombroses ocasions. Temperatures encara molt altes per l'època, pujant encara un parell de graus respecte a la jornada de dimarts.

Dijous 21 de maig

Pel que fa al dijous, 7 de maig, les temperatures seguiran pujant i es mantindrà el temps estable. Es mantindrà un ambient força estiuenc, amb moltes màximes al voltant dels 30ºC i ambient molt suau a primeres hores.  A la costa es mantindrà un ambient més fresc a causa de les marinades, però ja amb sensació de xafogor que començarà a fer-se més protagonista.

Mapa de temperatures màximes previstes el 21 de maig del 2020
Mapa de temperatures màximes previstes de cara a dijous | GFS

Divendres 22 de maig

Sembla que divendres podríem assolir les màximes de la setmana arreu. Per tant, el sol tornarà a dominar arreu amb algunes nuvolades de tarda al Pirineu que podrien deixar alguns ruixats i temperatures que tornaran a superar els 30ºC a molts punts de l'interior. No es descarta que algun indret de l'interior de la vall de l'Ebre o el pla de Lleida, es poguessin acostar als 35ºC.

Cap de setmana del 23 i 24 de maig

Finalment, el cap de setmana del 23 i 24 de maig, sembla que potser estarà marcat per l'arribada d'alguns fronts atlàntics que especialment entre diumenge i dilluns, farien baixar els termòmetres deixant uns valors més normals per l'època a gran part de Catalunya i potser també alguns ruixats. Tot plegat encara no està gens clar i s'haurà d'anar confirmant en pròximes informacions. El que sí que sembla clar, és que fins divendres seguirà l'ambient atípic plenament estiuenc durant el dia amb matinades poc fredes.

El temps a Barcelona

Seguirà l'ambient estiuenc a Barcelona al llarg d'aquesta setmana, però amb petits matisos. Dijous, reculen una mica els termòmetres a causa de les marinades i algunes boires, i divendres torna a remuntar la TºC.

El temps a Tarragona

La calor també serà la clara protagonista de la setmana a la ciutat de Tarragona. Dijous hi haurà un pic de la calorada, mentre que a partir de finals de setmana afluixarà una mica.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps seguirà sent estiuenc, però amb més nuvolades de tarda a mesura que avanci la setmana. Les TºC podrien recular a partir del pròxim cap de setmana.

El temps a Lleida

Setmana de ple estiu a la ciutat de Lleida amb temperatures que se situaran al voltant dels 30ºC dia sí, dia també. Més núvols a partir del cap de setmana vinent i TºC que podrien recular a partir del pròxim cap de setmana.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol i la calor atípica també seran els protagonistes de forma clara aquesta setmana. Les temperatures rondaran o superaran els 25ºC de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera una setmana molt plàcida i amb molta calor per l’època i sol que dominarà arreu. Se superaran còmodament els 25ºC al migdia, sobretot dimarts.


Comentaris

envia el comentari