Catalunya Diari

Dilluns comença l'onada de calor que s’allargaria fins dijous que ve

El Servei Meteorològic de Catalunya ja alerta amb avís taronja quasi tota la meitat oest de Catalunya, on tornaran a superar-se els 40º. Les properes nits seran càlides arreu, fins i tot a l’interior

Mapa de la previsió per aquest dilluns
Mapa de la previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Arribem a l’últim tram de juliol amb una intensa calorada a la vista, que afectarà directament la meitat oest del territori català i de resquitlló la resta de comarques, on la calor no serà tan greu com a finals de juny però en canvi les nits seran molt càlides. Es confirma que aquesta situació s’allargarà bona part de la setmana vinent.

Ens adonarem de l’arribada d’aquesta calor infernal mirant el cel, perquè tornarà a ser molt terròs i rogenc degut que la nova massa d’aire, que ve del nord d’Àfrica, porta pols en suspensió. Fins i tot arribarà als països nòrdics europeus, escombrant tota Europa amb molta calor. A casa nostra, l’ambient assolellat dominarà tan demà com les dies següents, fins ben bé el cap de setmana.

Activada l’alerta taronja per forta calor

Fins dijous patirem nit i dia les temperatures molt elevades
Fins dijous patirem nit i dia les temperatures molt elevades | Arxiu

 

Que el Servei Meteorològic de Catalunya hagi activat un avis taronja per calor els propers tres dies significa que es probable que faci mal l’ambient tòrrid que s’espera. L'ascens tèrmic es notarà en les mínimes, que voltaran els 25ºC a la major part de Catalunya, i també en les màximes, que se situaran per sobre els 40 ºC en punts del pla de Lleida i a la conca de Tremp.

També superaran els 30 ºC gairebé a tot el Pirineu i estaran entre els 32 i els 38ºC a una gran part de Catalunya, com per exemple al litoral. Entre dimarts i dijous tindrà lloc el pic més estès de temperatures extremes, tan a la nit com de dia.

Dilluns, primer dia d’ambient canicular, amb 4 nuvolades costaneres i al Pirineu

Demà, les temperatures diürnes seran més insuportables (diumenge arribàvem als 37ºC a Lleida i a la Catalunya Central) i la nit no refrescarà gaire, tret de les valls pirinenques i a les depressions del nord-est. Seguirà el sol com a protagonista, amb alguns núvols baixos convidats a la costa i quatre nuvolades de tarda al Pirineu, que podrien descarregar alguna tronada.

Molta xafogor aquesta setmana i un canvi de temps molt lluny

Acompanyant l’ascens progressiu de la calor, la humitat al litoral serà més protagonista els pròxims dies, i això farà dispararà la sensació de xafogor i esgotament. Caldrà mentalitzar-nos que haurem de suportar 4 dies del més infernals de l’any, semblants als d’inicis d’estiu, no fer cap imprudència al bosc i camp, protegir-se del sol i beure molt aigua.

Continuarem informant l’evolució d’aquesta onada de calor els popers dies. Sembla per ara que el cap de setmana vinent ens afectaria una refrescada molt important amb un front de tempestes i xàfecs.

També et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari