Catalunya Diari

Més ruixats i ventades aquest dimarts en algunes comarques

Les pluges quedaran més restringides a l'interior que no pas aquest passat dilluns

Imatge d'un plugim i molts núvols al Delta de l'Ebre
Els núvols tornaran a ser els protagonistes aquest dimarts amb nous ruixats a molts punts de l'interior a la tarda | Pili Rius

Aquest dimarts, un nou front atlàntic molt similar al d'aquest passat dilluns creuarà Catalunya de sud-oest a nord-est, però amb petites diferències i és que les precipitacions quedaran més concentrades a l'interior i sobretot, al vessant sud del Pirineu, on podrien acumular quantitats de precipitació més destacables. La neu tornarà a caure al Pirineu per sobre de 1.200 metres, si bé podria arribar per sota d'aquesta cota al vessant sud.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

D'altra banda, el vent serà l'altre protagonista de la jornada. Bufarà moderat a gran part del litoral i serà fort a tota la Costa Brava, alterant notablement l'estat de la mar a gran part del litoral. Amb tot, les temperatures no patiran grans variacions, si bé el vent de garbí reescalfarà l'ambient al nord de les comarques de Girona.

Ventades fortes acompanyades de noves pluges, però no arreu

Així doncs, aquest dimarts, 9 de febrer, començarà amb uns cels mig ennuvolats arreu, però a mesura que avanci el matí el cel quedarà cobert a gran part de la meitat oest de Catalunya, mentre que a les comarques de Girona hi haurà clarianes durant bona part de la jornada. A partir del migdia s'iniciaran les pluges i nevades, per sobre dels 1.200 metres, a tot el vessant sud del Pirineu. Durant la tarda, aquestes pluges podrien arribar a altres indrets de ponent o a la Catalunya central, sempre sent més febles. Alguna gotellada també podria arribar fins al litoral de cara al vespre i la nit.

Mapa del temps a Catalunya pel dimarts 9 de febrer de 2021
Els núvols aniran a més i a la tarda les pluges seran les protagonistes a molts indrets de l'interior | Catalunya Diari

D'altra banda, l'aspecte més destacable de la jornada serà el vent de garbí, que bufarà amb ganes a tot el litoral, sent especialment fort a les comarques de Girona, on puntualment podria superar els 70 km/h. Aquest fet farà remoure l'estat de la mar amb onatge significatiu que deixarà àrees de maregassa a gran part del litoral. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per onades que podrien superar els 2,5 metres d'alçada.

Mapa d'avisos del Meteocat pel dimarts 9 de febrer de 2021
Avís groc i taronja per maregassa a molts sectors del litoral | Meteocat

Amb tot, les temperatures aniran a l'alça a les comarques gironines a causa d'aquest vent que arribarà més reescalfat. A la resta es mantindran sense canvis, si bé podrien baixar al vessant sud del Pirineu. A primeres hores, les glaçades tornaran després de moltes jornades a molts punts de l'interior, tot i que en general seran febles. Puntualment, podrien arribar al prelitoral nord. En canvi, durant el dia, es podrien fregar els 16 o 17ºC a punts de les comarques de Girona, mentre que del prelitoral cap a l'interior els valors podrien quedar entre els 8ºC i els 12ºC en general.

Nous fronts atlàntics en cartera

De cara a aquest pròxim dimecres i en dies vinents, nous fronts atlàntics seguiran creuant Catalunya d'oest a est deixant pluges en general febles (sempre més significatives al Pirineu amb cotes de neu mitjanes, entre 1.2001.600 metres), i més febles a la resta de l'interior, mentre que només s'esperen gotellades a la mateixa costa. Tot plegat, vindrà acompanyat de noves ventades de mestral a la meitat sud del país. Amb tot, les temperatures aniran oscil·lant amb dies una mica més suaus i d'altres més freds, però ja lluny dels valors tan càlids de la setmana passada, però tampoc esperem fred de rigorós hivern.


Comentaris

envia el comentari