Catalunya Diari

Últim dia de tempestes aquest dimarts amb les temperatures més baixes de la setmana

Els xàfecs tornaran a caure a qualsevol punt i els més importants s’esperen a la tarda al nord de Catalunya. La calor afluixarà amb un ambient més molt més suportable

Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

L’important canvi de temps que ha arribat aquest dilluns i que ha deixat ruixats i tempestes a gran part de Catalunya tindrà continuïtat dimarts amb un temps molt mogut i temperatures que encara baixaran més, deixant el dia menys càlid de la setmana. Les tamborinades més importants cauran aquesta vegada al nord, però serà l’última jornada de tempestes, ja que dimecres millora clarament la situació amb la retirada de la massa d’aire més freda arribada dilluns i que ha xocat amb la calor extrema acumulada, provocant aquesta inestabilitat.  

Dimarts serà un dia molt mogut, però les precipitacions es comportaran de forma diferent al que ha passat dilluns. De matinada i fins a primera hora del matí, arribaran bandes de ruixats per Lleida i Tarragona que també esquitxaran altres comarques de Catalunya. Un cop passi aquesta tongada de xàfecs, el sol s’imposarà més a la meitat sud del país i totes les mirades es situaran al nord i est del territori, ja que a partir del migdia i de la tarda creixeran nuvolades que deixaran tempestes en aquests punts.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquests seran els xàfecs més importants, ja que les tempestes de tarda poden ser molt intenses a les comarques interiors de Girona i de Barcelona, especialment al Ripollès, Garrotxa i Osona. Les tamborinades poden deixar acumulacions importants d’aigua de forma local de més de 20 l/m² en aquesta zona i anar acompanyades de calamarsa o pedra i fortes ventades. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades alertes per forts aiguats a gran part del territori, però especialment a la tarda al nord-est:

Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dimarts
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dimarts | METEOCAT

 

On menys pluja s’espera serà a la façana costanera, tot i que també s’hi esperen alguns xàfecs, especialment a la tarda a la de Barcelona i Girona. A partir del migdia, la precipitació pràcticament desapareixerà de les comarques de Tarragona i sud de Lleida amb força sol.

Les tempestes poden seguir apareixent a molts punts | Pol Turrents

 

Ambient més fresc, però amb TºC normals per l’època

Les temperatures continuaran el descens iniciat dilluns, dia en què la mínima s’ha donat a partir de la tarda per l’entrada de l’aire més fresc després de les tempestes. L’ambient serà més normal per l’època per deixar enrere la calorada de les últimes hores. No obstant, seguirà fent calor estiuenca però més moderada, amb xafogor a la costa però menys que els últims dies, i la propera nit serà de millor dormir després que la matinada de dilluns hagi estat especialment tropical a gran part de Catalunya, inclús per sobre dels 25º de mínima al centre de Barcelona.

La majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º, més baixes al Pirineu. No obstant, al sud de Lleida, i interior de les Terres de l’Ebre seran més altes. De nit també refrescarà més amb entre 14º i 19º a l’interior, de 17º a 22º al prelitoral i de 19º a 24º a la costa. Al Pirineu caldrà abrigar-se una mica amb entre 11º i 16º.

Dimecres torna la calma

A partir de dimecres, aquest temps tan mogut marxarà i tornarà el sol arreu amb tan sols restes d’algun ruixat aïllat de tarda al Pirineu. a la resta ja no s’esperen precipitacions i les temperatures començaran a remuntar amb calor que els propers dies anirà a més, però sense arribar als extrems del cap de setmana.


Comentaris

envia el comentari