Catalunya Diari

Baixen més les temperatures amb un ambient de tardor aquest dissabte

Durant la matinada acabarà de creuar una cua de front i les pluges seran molt minses al Pirineu. La posició de l’anticicló continuarà enviant ventades al nord i al terç sud

Mapa de la previsió per aquest dissabte
Mapa de la previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

La situació de bonança meteorològica no s’aixecarà del país aquest cap de setmana. Aquest divendres s'han arribat als 20º a l'extrem sud i els 18º a litoral de Girona. Tot i que els models indiquen més moviment perquè la falca anticiclònica que es troba situada a Catalunya ens envia vents del nord-oest més freds, no es veuen precipitacions generals fins la setmana que ve. L’ambient recuperarà aquest dissabte la temperatura de tardor i de cara a la nit a diumenge podrà glaçar a molts llocs de les muntanyes pirinenques i l’interior català.

Fora d’aquesta baixada més destacable de la temperatura, el vent continuarà bufant fort a les cotes altes del Pirineu, a l’Alt Empordà, al Baix Camp, Tarragonès, sud de Barcelona i a les Terres de l’Ebre. Però disminuirà la força al llarg de la tarda. Per aquest motiu el SMC manté activat l’avís groc per ventades al terç sud i mala mar a l’Empordà.

Cel clars gran part del dia, excepte als sectors habituals de boira

Cel rogenc, pluja o vent. Fortes ventades aquest dissabte al Pirineu, a l'Empordà i a la meitat sud
Cel rogenc, pluja o vent. Fortes ventades aquest dissabte al Pirineu, a l'Empordà i a la meitat sud | Alfons Puertas

 

Esperem un dissabte força assolellat a bona part de Catalunya, es formaran de matinada i al matí núvols baixos a la depressió central, a valls del Pirineu i Prepirineu, a l'interior de la serralada prelitoral sud, i al nord del litoral i prelitoral central i al sud de la Costa Brava.

A més, la visibilitat continuarà reduïda per bancs de boira i boirina a planes i fondalades de l'interior, així com a l'interior de la serralada prelitoral sud. A causa del vent, les boires al pla de Lleida i a conques prepirinenques no seran tan intenses com aquests dies i fins i tot podran no formar-se. En canvi, a les terres protegides del vent el mar de núvols serà persistent.

A la cara nord del Pirineu, el cel estarà cobert al llarg del matí i migdia, trencant-se els núvols a la tarda. De matinada és probable alguna precipitació feble i aïllada, i la cota de neu passarà dels 1.500 als 1.200 metres. Farà fred a les cotes mitjanes i altes per produir neu artificial a les estacions d’esquí. Per altra banda, al nord del litoral i prelitoral central i sud de la Costa Brava podria escapar-se alguna gota fins a mig matí.

Jornada fresca de tardor aquest dissabte

Pel que fa a la temperatura mínima i màxima serà similar o lleugerament més baixa, excepte al terç sud i a Ponent on la mínima pujarà lleugerament o moderadament per efectes del vent. Màximes inferiors als 18º a la costa i per sota els 10º al terç nord. I el vent pot assolir cops de més de 100 km/h la primera meitat del dia. Precaució a les zones que hem anomenat.

Mapa d'avisos per ventades molt fortes el matí de dissabte
Mapa d'avisos per ventades molt fortes el matí de dissabte | Meteocat

 

Pocs canvis el diumenge i la primera meitat de la setmana

Diumenge arribarà una altre cua de front amb pocs efectes al territori excepte que durà algunes nevades a la cara nord del Pirineu i més vent. Les temperatures pujaran i tornarà un ambient primaveral amb sol a la costa i prelitoral i boires a l’interior que poden ser persistents.

Posteriorment, guanyaria terreny a casa nostra el fred de l’interior d’Europa i tornaríem a valors habituals per les dates, algunes nuvolades d’evolució frontal al litoral central o dins el mar i afluixarà el vent. No veiem precipitacions destacables fins la segona meitat de las setmana que ve i tot i així és una predicció poc fiable.


Comentaris

envia el comentari