Catalunya Diari

Cap canvi en el temps amb ambient molt suau per l’època aquest diumenge

Els termòmetres tornaran a assolir o superar els 20º a punts de la costa. Les boires continuaran a punts de l’interior amb fred i el sol dominarà en general amb núvols prims

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

La monotonia meteorològica segueix aquest diumenge a causa de l’anticicló. El més destacable seguirà sent, sens dubte, l’ambient molt suau per l’època al migdia, inclús càlid, amb màximes que assoliran o superaran els 20º en algunes zones, sobretot a prop de la costa, com ja ha passat aquest dissabte. Una sensació tèrmica molt agradable que, fora de les zones amb boira, també es notarà a la resta del territori amb entre 13º i 18º, mentre que de nit seguirà fent fred, però menys, amb gelades a punts del Pirineu i, localment, de l'interior. Molt contrast tèrmic entre el dia i la nit i inversió tèrmica marcada. 

Pel que fa a l’estat del cel, seguirà l’ambient assolellat en general amb tan sols el pas de bandes de núvols alts i prims que, molt puntualment, poden enterbolir el cel. Una tònica que es seguirà repetint els propers dies. Només a les zones de boira persistent continuarà l’ambient gris i fred. El cel estarà força serè fora de les zones amb boira la nit de dissabte a diumenge, cosa que permetrà veure la lluna plena del desembre, considerada superlluna.

El sol continuarà dominant en general amb núvols prims
El sol continuarà dominant en general amb núvols prims | Agustí Descarrega

 

Boires persistents a zones de l’interior

Un dels ingredients imprescindibles de l’anticicló a casa nostra és la boira. Per tant, aquest diumenge continuaran apareixent boires a moltes zones interiors, algunes de les quals poden ser persistents, especialment al pla de Lleida i a zones properes, on el dia continuarà molt gris i fred.

Precisament, la presència de la boira persistent i, localment, gebradora farà que les temperatures es mantinguin molt baixes amb fred viu durant tota la jornada en aquestes zones. Les màximes tan sols rondaran els 5º, si bé hi ha punts on tan sols es superaran lleugerament els 0º. Compte també amb el possible gel que hi pugui haver a la calçada.

Cascada de núvols baixos i boires a les muntanyes del sud
Cascada de núvols baixos i boires a les muntanyes del sud | @JViejobueno

 

Pocs canvis de cara als dies de Nadal

El temps continuarà sense grans canvis aquests propers dies. Les temperatures inusualment molt suaus per l’època continuaran dominant al migdia a gran part de Catalunya, mentre que en general farà sol amb el pas de bandes de núvols alts i prims que seran més abundants el dia de Nadal sense més conseqüències. Les boires es mantindran a l’interior.  


Comentaris

envia el comentari