Catalunya Diari

Fins a 12 comarques van fregar o superar els 40º dimarts, i avui es repetiran

Tots aquests registres es van donar en comarques interiors. Aquest dimecres es manté la màxima alerta per l’onada de calor que començarà a afluixar dijous

La calor serà extrema també aquest dimecres | Arxiu

En aquests moments, ens trobem en el punt àlgid de l’onada de calor i ahir dimarts, 23 de juliol, es van assolir les temperatures més altes del que portem d’aquest episodi amb fins a 12 comarques fregant o superant els 40º, bàsicament ubicades a l’interior de Catalunya, on la situació és més crítica. Tot el territori continua en alerta màxima dimecres per valors extrems, mentre que dijous ja començarà a afluixar la calor.

Municipis del Segrià, la Segarra, Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Pallars Jussà, Osona, Bages, Alt Urgell, Ribera d’Ebre, Priorat i Noguera van registrar aquestes temperatures extremadament altes. Aquest és el llistat de les excepcionals xifres, tot i que no de rècord, registrades dimarts a les estacions del Meteocat:

asd
 

L’onada de calor continua, però ja es veu el final

Aquest dimecres no hi haurà canvis i la calor seguirà sent molt extrema arreu amb alertes esteses a tot Catalunya. No obstant, un dia més la pitjor part se l’enduran les comarques interiors, on molts termòmetres es mouran entre els 37º i 40º, localment per sobre. L’alerta emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) en tota aquesta zona és de color vermell, el nivell més alt possible:

Mapa d'alertes per calor extrema aquest dimecres
Mapa d'alertes per calor extrema aquest dimecres | Meteocat

 

A la resta del territori les màximes se situaran entre els 32º i 37º amb una marcada sensació de xafogor a la costa. La previsió indica que dijous ja afluixarà la calor, mentre que de cara al cap de setmana arribarà un descens més clar dels termòmetres amb valors més normals per l’època i alguns ruixats i tempestes. Consulta aquí la previsió meteorològica completa per a les properes hores. 

El risc d’incendi també continua molt elevat, especialment a la meitat sud de Catalunya, mentre que, tot i la intensa calor, no s’espera que en cap cas s’assoleixin els rècords de la històrica onada de calor de finals de juny que va superar qualsevol situació viscuda anteriorment. 


Comentaris

envia el comentari